HOOGEVEEN/ZOLDER – Op het laatste moment ingeschreven, weinig budget en toch winnen: het lukte Youri Verswijveren uit Zandvoort en Jorn Boertien uit Hoogeveen afgelopen weekeinde tijdens de tweede ronde van de Ford Fiesta Sprint Cup. De coureurs van NXT Racing verbaasden de paddock maar vooral zichzelf dat ze direct de snelsten van allemaal waren.

“Dit hadden we natuurlijk nooit durven dromen”, zei Youri (24). “Pas anderhalve week geleden besloten we om hier te starten. We hebben budget voor maar twee of drie races. We moesten nog wat veranderen aan de truck, het logo van het team moest nog op het pak. Tijdens de vrijdagtraining vroegen we ons nog af: doen we het wel goed?”

Wat was het geval? Youri en Jorn (20), die normaal gesproken hun eigen kartteam NXT Racing runnen in het Nederlands kampioenschap viertakt, hadden hun deelname aan de Ford Fiesta Sprint Cup in eerste instantie voor elkaar. Totdat op het laatste moment een belangrijke sponsor afhaakte.

Youri: “Ineens hadden we geen budget om zelfs maar één auto te laten rijden. Vanuit de ouders van de jongens in het kartteam kwam daarna zoveel steun dat we toch een start konden maken in de Fiesta Cup. We hebben nu een budget voor twee tot drie races. We besloten om met z’n tweeën te rijden op één auto, we hadden alles heel minimaal begroot en toen zeiden we: we gaan het avontuur gewoon aan.”

Dat hield wel in dat ze afgelopen weekeinde in Zolder aankwamen zonder ook maar één kilometer met de Ford te hebben getest. “De afstelling kenden we niet. We hadden zelfs nog nooit eerder met deze auto gereden omdat we steeds afwachtten of we wel konden meedoen. De eerste vrije training hebben we gereden met banden van een halfjaar oud.”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: