Hoogeveen – H.Z.V.V heeft ook haar tweede thuiswedstrijd van dit prille seizoen met 1-0 gewonnen. In het duel met promovendus Zuidvogels uit Huizen behaalde H.Z.V.V qua kansen een verdiende zege en Jos Fidom was het goudhaantje door na een half uur de enige treffer te maken. Vooral voor rust verzuimde H.Z.V.V op een geruststellende voorsprong te komen, maar het bleef bij 1-0. Na rust drong Zuidvogels wel aan, maar pas in blessuretijd kreeg het een opgelegde kans, waarbij de paal werd geraakt.

Met zes punten uit drie wedstrijden vindt H.Z.V.V-trainer Gert van Duinen dat er van een goede start gesproken mag worden. ‘Qua resultaten mogen we tevreden zijn, maar ons spel moet nog wel beter. Vooral qua durf en keuzes maken kunnen we nog stappen maken. Tegen SDCP was gewoon niet goed, maar ik vind dat we tegen Zuidvogels verdiend hebben gewonnen, al denk ik niet dat het voor de toeschouwers altijd even leuk was om naar te kijken. Voor rust hebben we vijf goede kansen gehad. Na rust moest Zuidvogels komen, maar waren de omschakelmomenten bij ons niet goed. We hebben weinig kansen weggegeven en dat is positief.’ Van Duinen begon tegen de nieuwkomer met de 17-jarige Milan Ronkes in de basis en Yoran Popovic, Reza Hosseini en Lorenzo Valente startten op de bank. Het was direct schrikken voor H.Z.V.V, want het had niet veel gescheeld of de gasten hadden na drie minuten de leiding genomen, maar spits Danny Roozendaal schoot naast. Daar zou het voor rust ook bij blijven, want na een traditioneel moeizaam eerste kwartier voor H.Z.V.V, nam de thuisclub daarna het initiatief. Marlon Luchtenberg verscheen alleen voor uitblinker doelman Frank Mol, maar mikte over. Even later belandde een schuiver van Kelly Joao op de paal. Arjan Akkerman kreeg een dot van een kans na een vrije bal van Jan Hup. Op drie meter afstand van het doel kreeg hij de bal niet langs Mol, die overigens fantastisch redde. Het wachten was op de eerste treffer van H.Z.V.V en die kwam na een half uur. Een schot van buiten het strafschopgebied werd verlengd door Jos Fidom met het hoofd, waardoor doelman Mol kansloos was en H.Z.V.V verdiend aan de leiding kwam. Na de thee liet H.Z.V.V Zuidvogels komen en hoopte via uitvallen gevaarlijk te kunnen worden. De gasten waren meer in balbezit, maar konden niet echt gevaarlijk worden. De ploeg koos te vaak voor lange ballen en die waren meestal een prooi voor Alex Zomer en Yannick Manusiwa. Na een uur was het wel even schrikken voor H.Z.V.V, want Michel de Wit kopte tegen de paal. Aan de andere kant had Marlon Luchtenberg de 2-0 op de schoen, maar Frank Mol stond weer in de weg. Zuidvogels bleef jagen op de gelijkmaker, maar de ploeg miste de creativiteit en de wilskracht om het H.Z.V.V echt moeilijk te maken. H.Z.V.V kwam nauwelijks meer aan geslaagde combinaties toe, maar scoorde nog wel een doelpunt dat wegens buitenspel geannuleerd werd. Het was in de slotfase nog even billen knijpen voor H.Z.V.V en bijna was het nog mis gegaan. Richard Gooijer schoot tegen de paal en de kopbal van Tim Horstmeijer pakte doelman Hidde Streutker.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer H.Z.V.V-Zuidvogels 1-0 (1-0) 29. Jos Fidom 1-0. Scheidsrechter: M. Oosting. Geel: Hup, Luchtenberg (H.Z.V.V), de Wit, Yngard, van Erkel (Zuidvogels). Toeschouwers: 300. H.Z.V.V: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Bangura, Zomer; Akkerman, Hup, Luchtenberg, Fidom (79. Valente); Ronkes (71. Popovic), Joao (80. Hosseini).