Hoogeveen – Studenten Business Culinair hebben op donderdag 26 november deelgenomen aan een onderlinge Barista-wedstrijd op het Alfa-college in Hoogeveen. De jury beoordeelde de prestatie van Julian Weide uit Ruinerwold als beste.Julian Weide tijdens de wedstrijd

De derdejaarsstudent van de opleiding Manager Ondernemer Horeca krijgt een professionele training bij Barista Nederland aangeboden en gaat het Alfa-college vertegenwoordigen tijdens het HorecaEvenTT in Assen volgend jaar. Hij gaat dan strijden om de titel ‘Beste Barista van Noord-Nederland’.

Een barista is een vakman of -vrouw die alles weet van koffie, de techniek van een koffiemachine, maar vooral een heel lekkere en mooie kop koffie kan zetten. De studenten kregen de opdracht om twee espresso’s en cappuccino’s te serveren. Daarbij werd onder andere gelet op de algemene presentatie, de hygiëne, de textuur, de kleur van de koffie en de smaakbalans.

Het was een spannende wedstrijd. De resultaten van drie studenten lagen dicht bij elkaar. “Julian serveerde de perfecte Espresso en zijn techniek is erg goed, Dat gaf uiteindelijk de doorslag”, vertelt Petra Bosscher. Zij en Tamar Verbeek zijn instructeurs bij Business Culinair en vormden samen met Rutger Hartkoorn van Barista Nederland de jury. Naast Julian, kregen ook de nummer twee en drie, Roxin de Jonge uit Beilen en Nick Pouwer uit Hollandscheveld, de training bij Barista Nederland aangeboden.

Barista-certificaat
De koks, gastheren, gastvrouwen en ondernemers/ managers horeca in opleiding krijgen bij het Alfa-college in Hoogeveen de mogelijkheid om naast de opleiding ook een Barista-certificaat te halen. Wilt u hier meer over weten of de studenten aan het werk zien? Dan bent u van harte welkom op de Open dag. Deze wordt gehouden op woensdag 27 januari van 16.00 tot 21.30 uur aan de Voltastraat 33 in Hoogeveen.

Door Henk Boer

Geef een reactie