HOLLANDSCHEVELD – Afgelopen zaterdag 29 oktober hield het orkest van Juliana – De Bazuin haar maestroconcert in Het Hart van Hollandscheveld. Zes plaatselijke bekendheden streden op deze avond om de titel “Maestro van de Veendorpen 2022”, en het was reuze spannend tot het laatste nummer toe!

De inzet: eeuwige roem en een wisselbokaal met een vergulde dirigeerstok. En het was niet alleen spannend vanwege de strijd om de eer maar ook omdat de zenuwen in bedwang moesten worden gehouden. Doe het ze maar eens na: zonder enige ervaring met een paar repetities achter de rug een fanfareorkest dirigeren voor een zaal vol publiek.

Ook voor de muzikanten van het orkest was het spannend want 6 verschillende dirigenten tijdens één concert vraagt heel veel concentratie. De maestro’s zorgden met hun verschillende stijlen van dirigeren voor een afwisselende avond met veel verschillende soorten muziek. Natuurlijk waren er hilarische momenten, meestal nadat de prestatie was geleverd en de nummers tot een goed einde waren gebracht.

De deelnemers aan deze eerste editie waren Erwin Slomp, Marinus Kuik, Bert van der Weide en Joop Fidom uit Hollandscheveld, Seine de Ruiter uit Nieuw Moskou en Jan van der Sleen uit Nieuwlande. De presentatie van het programma werd op een boeiende manier verzorgd door Jeanet Otten uit Hollandscheveld.

De professionele jury onder leiding van de vaste orkestdirigent Jan Schoonhoven voorzag de mannen van tips en adviezen en leverde opbouwend commentaar op de optredens. Uiteindelijk kon door hen, met behulp van het publiek de “Maestro van de Veendorpen 2022” bekend gemaakt worden:
Seine de Ruiter mag die titel met trots tot het volgende maestroconcert dragen. Dat impliceert een vervolg wat er zeker gaat komen!

Tijdens dit concert werden twee jubilarissen gehuldigd: Kobi Everts en Alet Otten werden door voorzitter Ronald Kroesen waarderend toegesproken voor hun inzet voor de vereniging. En de felicitaties werden benadrukt met het opspelden van het bondsinsigne en uiteraard bloemen.

Deze avond was voor de jubilarissen, de deelnemende maestro’s, het publiek én voor de muzikanten een in alle opzichten geslaagd evenement.

Op de foto de deelnemers 1, 2 en 3: vlnr Seine de Ruiter, Jan van der Sleen en Erwin Slomp.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: