Hoogeveen – De jaarlijkse clubkampioenschappen zagen er voor de junioren, senioren en masters dit jaar wat anders uit.

Normaal gesproken werd je clubkampioen op de meerkamp. De Wedstrijd Organisatie vond dit eigenlijk geen eerlijk systeem. Want er zijn binnen HAC’63 een groot aantal atleten die zich specialiseren op bijvoorbeeld werpen en dus niet trainen voor een meerkamp. Daarom konden atleten dit jaar voor het eerst, naast clubkampioen op de meerkamp, ook werp-, spring-, sprint en loopkampioen worden.

Bij de meisjes junioren D is Maaike Geerling clubkampioen geworden. Ze heeft haar winst onder andere te danken aan haar goede prestaties op de 60 meter horden, een onderdeel dat na jaren van afwezigheid weer terug op het programma is. Maaike Geerling juichte het besluit om hordelopen terug op het programma te zetten luid toe, want dit is een onderdeel waar ze graag op traint. Bij de jongens ging de titel naar Lars Veldman. Ook hier stond het onderdeel horden weer op het programma. En bij jongens was het een zeer spannende strijd op dit onderdeel want de Lars Veldman en Marco Baas liepen zij aan zij over de hordes en kwamen in exact de zelfde tijd over de finish.

Iris Mulder is de clubkampioen bij de meisjes junioren C. in deze categorie werd door Britt Roos, een nieuw clubrecord neergezet op de 800 meter toen ze in een zeer snelle tijd van 2.27.98. Opvallend aan dit record is dat Britt dit record heeft neergezet in de categorie C terwijl ze eigenlijk nog een D-junior is. Een categorie hoger was het Eline Zomer die met de titel naar huis ging. Eline is eigenlijk een middenafstandsloper, maar doet ieder jaar nog steeds mee aan de meerkamp. Nicol Siebelink is clubkampioen bij de vrouwen senioren. En ook bij de vrouwen masters is er een clubkampioen op de meerkamp. Deze titel was voor Evelyn Bouwknegt, zij met keerde met twee nieuwe clubrecords in de categorie masters 40+ huiswaarts. Ook was er een nieuw clubrecord bij de vrouwen masters 45+, hier verbeterde Heidy Snijders het clubrecord op de 800 meter toen ze in 2.48.08 over de finish liep. Maar de meeste records bij de vrouwen zijn toch echt behaald door Jozina Ernst. Zij zette haar naam achter de onderdelen; hoogspringen, discuswerpen, kogelstoten en speerwerpen in de categorie 50+.

Clubkampioen bij de jongens junioren C is Sander Baas geworden. Bij de jongens B was die titel weggelegd voor Thijmen Kroesbergen. Rowin Koekoek was de beste meerkamper van de club. De junior A haalde de meeste punten van alle categorieën en de titel clubkampioen junior A is dus misschien zelfs niet voldoende. Hij behaalde 900 punten meer dan Hinko van den Hof, clubkampioen bij de mannen senioren. Rob Van de Graaf werd clubkampioen bij de masters. Rob deed op de 800 meter na alle onderdelen voor het eerst. Maar hij had eigenlijk maar één echt doel voor ogen en dat was het verbreken van het clubrecord op de 800 meter masters 50+. En hoewel het kantje boord was, is dit hem wel gelukt. Ook het record op de 800 meter bij de masters 60+ is verbeterd, hier was het Jan Fieten die het 5 jaar oude record aanscherpte. Bij de A-atleten ging Steve Dekker met de titel aan de haal. Steve deed dit met een nieuw clubrecord op discuswerpen.

Rowin Koekoek ging niet alleen naar huis als clubkampioen op de meerkamp, maar hij werd ook springkampioen en sprintkampioen bij de mannen. De titel van werpkampioen was Patrick Vondeling en de titel van loopkampioen ging naar Jan Bouwknegt. Het is niet verwonderlijk dat Charlene Okken de titel werpkampioen bij de vrouwen mee naar huis nam. Britt Roos was de beste loopster van de club. De juniore D liet hierbij iedereen ver achter haar. De sprinttitel ging naar Iris Mulder, die ook de titel springkampioen mee naar huis nam. Echter had de titel van springkampioen eigenlijk naar Maaike Geerling moeten gaan, maar door een foutje in het systeem is er iets misgegaan met de puntentelling.

Voordat de prijsuitreiking plaats vond werd eerst nog Britt Roos in het zonnetje gezet. Britt werd op de nationale D-spelen, bekend als het officieuze NK voor junioren D, tweede van Nederland op de 1000 meter. Deze huldiging kwam totaal als verassing voor Britt, die onder luid applaus een bioscoopbon in ontvangst nam.

Door Henk Boer

Geef een reactie