Babbelegoegies: Yntze Bosma
De marketingcampagne van Top Dutch heeft een lobby om de batterijenfabriek van Tesla Naar Noord Nederland te halen. Is er een kans dat deze naar Hoogeveen Komt? Pakt de gemeente van Hoogeveen het momentum?

foto: tesla

“we will need to build a factory in Europe to serve long-term regional demand as Feremont reaches max capacity”*. Dit twitterbericht stuurde de Tesla baas Elon Musk op 3 april vorig jaar de wereld in.
U ziet het: de Tesla baas zoekt ruimte in Europa. Waarom niet in Nederland of beter Noord Nederland of nog beter: waarom niet naar Hoogeveen.

Er ligt een enorm braak terrein op het toekomstige industrieterrein de Buitenvaart ruimte zat voor de batterijenfabriek van Tesla. Hiermee kan het werkeloosheidsprobleem in en rondom Hoogeveen in één klap opgelost worden.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Honderden reacties van ondernemers en politici uit de rest van Europa kreeg Musk op zijn oproep een paar dagen na zijn Twitterbericht.

In no time bestond een Whatsapp- groepje met daarin creatieve geesten, beslissers en kenners. Allemaal mensen die het momentum** willen pakken. Een manier om een onuitwisbare indruk maken bij de jongens van Tesla. Een nu de vraag: waar staat de gemeente Hoogeveen hierin? Heeft Hoogeveen het momentum gepakt?

Vertalingen:
*We willen een fabriek bouwen in Europa om op lange termijn met de regionale vraag van Feremont om een maximale capaciteit bereiken.
** momentum is letterlijk vertaald uit het Latijn: ‘Kom tot het moment’.

Eigen tekst met behulp van het Dagblad van het Noorden.

Geef een reactie