HOOGEVEEN – Karel Loohuis heeft als burgemeester van Hoogeveen een onuitwisbare indruk achtergelaten. Zijn dertienjarige ambtstermijn kenmerkte zich door een sterke betrokkenheid bij de gemeenschap. En een oprechte interesse in het welzijn van zijn inwoners. Met een persoonlijke benadering en een open houding naar alle lagen van de bevolking. Wist hij een sfeer van samenwerking en vertrouwen te creëren. Zijn vermogen om over partijgrenzen heen te kijken en samen te werken met een breed scala aan politieke figuren. Zowel lokaal als nationaal, heeft de belangen van Hoogeveen op de kaart gezet en de gemeente vooruitgeholpen.

De buitengewone vergadering, geleid door Hetty Pullen. Was niet alleen een afscheid. Maar ook een viering van de successen en de persoonlijke momenten die Loohuis met zijn collega’s en de gemeenschap deelde. De warme anekdotes, zoals die van Bert Otten van het CDA, en de aanwezigheid. Van internationale gasten zoals Ján Danko, burgemeester van partnerstad Martin, benadrukken de brede waardering voor Loohuis’ werk en persoonlijkheid. Zijn lange en doordachte toespraken waren een weerspiegeling van zijn passie voor zijn rol en zijn toewijding aan de stad.

De jaloezie van Stan van Eck van de P.V.D.A. over de politieke overeenkomsten tussen Loohuis en het CDA. Getuigt van Loohuis’ vermogen om mensen met verschillende overtuigingen te verenigen. Zijn vertrek is het einde van een belangrijk hoofdstuk voor Hoogeveen. Maar ook de start van een nieuwe fase waarin de gemeente kan voortbouwen op de solide basis. Die hij heeft helpen leggen. Loohuis’ nalatenschap zal voortleven in de projecten die hij heeft gesteund. De initiatieven die hij heeft ontplooid, en vooral in de harten van de mensen met wie hij heeft samengewerkt. Zijn invloed zal nog lang voelbaar zijn. En zijn opvolger staat voor de uitdaging om deze erfenis te eren en verder te ontwikkelen. Het is duidelijk dat Karel Loohuis meer was dan een burgemeester; hij was een bouwer van bruggen, een vriend van de gemeenschap, en een ware ‘Mensen Mens’.

Ján Danko (burgemeester partnerstad Martin-Slowakije)

Even naar praten onder het genot van een hapje en een drankje

De vele kado’s die Karel Loohuis kreeg bij zijn afscheid

Door Henk Boer

Geef een reactie