HOOGEVEEN – Vanmorgen reed ik langs park Dwingeland en zag daar allemaal gekleurde vlaggetjes in het gras staan. Was best wel een mooi gezicht eigenlijk. Bij navraag en ook vanwege een stukje wat op Facebook stond bleek mij trouwens dat de reden dat die vlaggetjes daar waren geplaatst niet een echt feestelijke was.

Bij elk vlaggetje was door iemands trouwe viervoeter een presentje achtergelaten. De meeste mensen zijn gek op cadeautjes en vooral het uitpakken van zoiets leidt meestal tot mooie bedankjes en hoera stemmingen. Maar om de pakketjes in het Park zit geen papiertje en dus moet iemand het dan nog inpakken. De omgekeerde volgorde dus.

Je zou zeggen wel gemakkelijk zo’n cadeautje wat je niet hoeft uit te pakken, maar toch is het prettiger als het andersom kan. Park Dwingeland wordt vast een mooie plek om te zijn. Voor die mensen die zeggen dat het er op dit moment niet uitziet, kan ik wel begrip opbrengen. Want het ziet er ook nog niet zo mooi uit, maar dat hoeft toch niet te betekenen dat je wanneer je je hond uitlaat je dan de restanten van een bezoek aan het park daar ook achterlaat? Geldt natuurlijk ook voor andere zaken die na het misschien wel aangenaam verpozen daar worden gedumpt.

Handhaven dan maar door de gemeente?
Ja zo eigenlijk wel moeten, en gebeurt ook wel. Misschien wel niet genoeg, maar als ze er om de haverklap staan, dan zijn ook de commentaren weer niet van de lucht.

Dus vandaar de kop van dit verhaaltje
Eigenlijk stelt het geen drol voor om de uitwerpselen van je hond gewoon even op te ruimen. Gewoon dus even in een, vindt het toch wel een vies woord, poepzakje doen en het in een afvalbak deponeren. Dat zou toch niet afgedwongen moeten worden al zit het woord dwingen wel in de naam van het Park.

Kan Giethoorn

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: