Hoogeveen – Afgelopen zaterdag en zondag was de Passagezaal van De Tamboer weer redelijk gevuld door de liefhebbers van de muziek van de familie Karst. Moeder Jannie en de kinderen René, Tanja, Erikah met haar elfjarige zoon Jozef en niet te vergeten pianist Rob Geboers brachten een afwisselend en onderhoudend programma met als muzikale gast de Brabantse zanger Roland Verstappen.

Begonnen werd met een Nederlandse versie van het bekende Hallelujah van Leonard Cohen. Daarna volgden onder meer Drentstalige eigen kerstliedjes en een lang, door moeder Jannie verteld verhaal in het Drèns. Na het succesvolle optreden van Roland Verstappen volgde het prachtige Engelstalige Mary Did You Know en als eerbetoon aan de dit jaar overleden Hans Vermeulen zijn Als ze vragen waarom, prachtig gezongen door Erikah. Don Williams kreeg ook een eerbetoon waarna het jaar werd doorgenomen in het lied Zunder Mekare Bin Je Niks.

Na de pauze wou zoon Jozef niet de ezel zijn (groot gelijk). Na dit tragikomische nummer zong René het serieuze Verzoening over een generatiekloof. Erikah bracht even overtuigend het even serieuze Herinnering. Roland Verstappen bracht een Brabants Kerstlied en daarna samen met René en de zaal Helemaal Niets. Jannie vertelde een verhaal waarvan de strekking was: Gedeelde smart is halve smart en gedeeld geluk is dubbel geluk. Haar Kerstboodschap. Daarna bracht het voltallige gezelschap Stille Nacht en Drentse vertalingen van bekende Engelstalige kerstliederen. Tot slot hield Jannie een warm pleidooi voor het behoud van de streektalen.

 

YouTube player

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: