HOOGEVEEN – In aanloop naar de kerstdagen werd er afgelopen zaterdagavond, 14 december 2019, een goed bezochte kerstconcert gehouden in De magneet in Hoogeveen. Enkele enthousiaste inwoners uit de wijk Krakeel hebben zich in de afgelopen periode ingezet om het programma rond te krijgen.

Het werd een gevarieerd zang- en muziekprogramma met het gereformeerd christelijk mannenkoor Adoramus, Hoogeveensche Harmonie, Gospelkoor Rejoice, kinderkoren en enkele individuele muzikanten. Volgens de organisator René Aalders, toonde dirigent van het mannenkoor zich naast een voortreffelijk dirigent ook een geweldig pianist. Vanuit scholen straden enkele projectkoren op.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7oJVnw2WZBA]

De bedoeling van het kerstconcert was, om zowel gelovigen als ongelovigen van zoveel mogelijk doelgroepen met elkaar te verbinden. Om deze reden werd er tijdens het kerstconcert naast het christelijk repertoire ook eigentijdse muziek ten gehore gebracht.

Naast zang en muziek werd het kerstverhaal verteld op basis van hedendaagse situaties met het christelijke kerstmoraal door geestelijk verzorger Nannie Bos en wijkbewoner René Aalders.

Het technische team van “Koopman op pad” heeft zich belangeloos ingezet en een video over het concert op Youtube geplaatst, zodat belangstellenden kunnen nagenieten.

Geef een reactie