Evenementen

kerstconcert Juliana – de Bazuin en Band Online

Elim – Op zaterdag 16 december wordt in de Hervormde Kerk in Elim een gratis toegankelijk kerstconcert uitgevoerd door Christelijke Muziekvereniging Juliana – De Bazuin in nauwe samenwerking met gospelband Online uit Nieuweroord.

Met deze unieke samenwerking wordt een vervolg gegeven aan de kerstconcerten zoals die vele jaren in Sporthal De Brug en vanaf 2015 in de Hervormde Kerk worden gehouden. Toen in 2014 na 16 succesvolle jaren een einde kwam aan de Kerst Sing Inn in Elim besloot het orkest uit Hollandscheveld op eigen verantwoording verder te gaan in de Hervormde Kerk, en daarmee is dit de derde keer dat Juliana – De Bazuin een kerstconcert in Elim organiseert.

De samenwerking tussen het orkest en deze gospelband komt voort uit een diep gekoesterde wens van van Juliana – De Bazuin om eens een keer samen met deze verfrissende gospelband op te treden.

Online bestaat uit 7 enthousiaste muzikanten (inclusief geluidstechnicus) met een heel eigen geluid en is opgericht in 2011. Er wordt veel meegewerkt aan Jeugd- en themadiensten in verschillende kerken maar tot op heden is het er nooit van gekomen om samen met een orkest te spelen. De muzikanten van Juliana – De Bazuin hebben op dat gebied wat meer ervaring, maar ook voor hen is ieder gezamenlijk optreden opnieuw een uitdaging. Speciaal voor deze gelegenheid is inmiddels een aantal keren gezamenlijk gerepeteerd en de vooruitzichten zijn veelbelovend.

Uit het verleden blijkt dat juist dit soort duo-optredens voor het publiek aantrekkelijk is om bij te wonen. Veel variatie in muziekstijlen, maar ook verrassende gezamenlijke nummers moeten van dit concert een unieke beleving maken. Vanzelfsprekend wordt er kerstmuziek gespeeld, want het is tenslotte een kerstconcert. Zowel traditionele als hedendaagse muziek en de combinatie maakt dat het een afwisselende avond beloofd te worden. Het centrale thema is (hoe kan het ook anders) het kerstverhaal en de muziekkeuze is hierop bijpassend afgestemd.

Voorafgaand aan dit concert is er in- en rond de kerk van 16.00 tot 20.00 uur een sfeervolle kerstmarkt. Iedereen is van harte welkom op dit gratis toegankelijke concert wat aansluitend aan de kerstmarkt wordt gehouden.