Hoogeveen – Opnieuw keren twee spelers terug bij eersteklasser Hoogeveen. Kevin Vos en Roy Feiken hebben beiden besloten volgend seizoen de blauwwitte clubkleuren te verdedigen. Daarnaast is er een nieuwe keeperstrainer vastgelegd.

Roy Feiken (links) in duel met Daniël Manning

De 26-jarige Kevin Vos keert terug van een vijfjarig avontuur bij derdeklasser HODO. De middenvelder doorliep de hele jeugdafdeling van Hoogeveen en maakte drie jaar deel uit van de eerste selectie. Hij kwam daarin tot 32 officiële wedstrijden. Met de nodige ervaring in zijn bagage keert hij nu terug. Daarnaast zal hij een rol gaan spelen binnen de jeugdafdeling van de club.
Dat laatste geldt ook voor de eveneens 26-jarige Roy Feiken. De middenvelder speelde vorig seizoen ook al een half jaar voor Hoogeveen en is hier ook woonachtig. Afgelopen zomer besloot hij terug te keren bij TEVV, waarvoor hij al eerder een aantal seizoenen speelde. Daarvoor speelde hij jarenlang voor Nieuw-Buinen. Aanstaande zondag komt hij met zijn huidige ploeg nog op bezoek bij Hoogeveen.
Eerder maakte Eduard Kobes al bekend terug te keren van Germanicus en gaven Brian Leepel en Jesse en Ruben de Haas aan de overstap te maken naar Hoogeveen zaterdag.
Verdediger Stef Lamberink heeft aangegeven de club te verlaten na twee seizoenen. Hetzelfde geldt voor doelman Ignas Peek. Laatstgenoemde zoekt een club in het zaterdagvoetbal.

Keeperstrainer
Hoogeveen heeft ook een opvolger gevonden voor de naar Achilles 1894 vertrekkende keeperstrainer Johan Splinter. Net als Roy Feiken komt Patrick Michael over van TEVV. Michael is woonachtig in Hoogeveen en momenteel ook actief bij de jeugd van HZVV. Bij Hoogeveen gaat hij de keepers van zondag 1, zaterdag 1, zondag 2 en A1 trainen. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor de bovenbouw van de jeugd.

Op bijgevoegde foto Roy Feiken (links) bij zijn huidige club TEVV in duel met Hoogeveen-speler Daniël Manning.

Foto: Gerjo Stegeman

Door Henk Boer

Geef een reactie