HOOGEVEEN – De Historische Kring Hoogeveen houdt dit jaar, voor zowel leden als niet-leden, de jaarlijkse Kiekiesdag op zaterdag 19 november a.s. van 10.00 tot 16.00 uur in ‘t Kringhuus aan de Schutstraat 167 te Hoogeveen. Op deze dag zijn klassenfoto’s te bekijken van een groot aantal scholen uit de gemeente Hoogeveen. Er zijn ruim 200 mappen met schoolfoto’s in te zien.

Wij willen onze collectie klassenfoto’s graag uitbreiden en zoeken daarvoor klassenfoto’s van o.a. de Titus Brandsmaschool (waar we geen enkele foto van hebben) en van scholen uit de buitendorpen zoals: Pesse, Stuifzand en Fluitenberg. Deze scholen behoorden tot de gemeentelijke herindeling in 1998 bij de gemeente Ruinen. Ook foto’s van andere scholen zijn zeer welkom. Daarbij willen we het volgende graag weten: de naam van de school, welke klas het is en in welk jaar de foto is gemaakt. Indien mogelijk met de namen van de leerlingen.

U hoeft uw foto’s niet af te staan. Ze worden gescand, waarna u de originele foto’s weer terug krijgt. Komt u met de auto, dan kunt u deze gratis parkeren op onze parkeerplaats achter ’t Kringhuus.

Door Henk Boer

Geef een reactie