HOOGEVEEN – De Historische Kring Hoogeveen houdt dit jaar een Kiekiesdag op zaterdag 28 december 2019 van 10.00 tot 16.00 uur in ‘t Kringhuus aan de Schutstraat 167 te Hoogeveen. Op deze dag zijn foto’s te bekijken van veel scholen in de gemeente Hoogeveen. Naast schoolfoto’s heeft de HKH ook veel andere oude foto’s. Een groot aantal vindt u op de Beeldbank op onze website.

De HKH koestert haar fotoarchief en ze wil de collectie graag verder uitbreiden. Iedereen is op deze dag van harte welkom om met mooie foto’s te komen uit de privécollectie. Bezoekers hoeven geen afstand te doen van de foto’s, ze kunnen ter plekke worden gescand.

Wel willen we graag weten wat er op de foto’s staat, evenals de namen van eventuele personen die er op staan en waar en wanneer de foto is gemaakt. Behalve foto’s kunt u ook mappen van bedrijven bekijken met o.a. oude rekeningen. Om de Kiekiesdag te bezoeken hoeft men geen lid te zijn van de Historische Kring Hoogeveen. Er is voldoende parkeergelegenheid achter ’t Kringhuus.

Door Henk Boer

Geef een reactie