Hoogeveen – De 63ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 4 t/m 15 oktober 2017. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘griezelen’, met als motto Gruwelijk eng! In de bibliotheek zijn er veel activiteiten.

1 oktober, 14.30 uur
Poppentheatervoorstelling ‘Olleke Bolleke’ (3 t/m 6 jaar) door Valentijn productiehuis
Op zondagmiddag is er de voorstelling ‘Olleke Bolleke’. Een vrolijke voorstelling met sfeervolle pianomuziek, vol verhaaltjes met veel fantasie voor peuters en kleuters. i.v.m. Oktobermaand, kindermaand is de toegang gratis. Gratis kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek. (Op=op!)

4 oktober, ‘s middags
Griezelige speurtocht door de bieb!
Deze middag is er een spannende speurtocht door de bibliotheek. Zoek je mee naar de griezelige voorwerpen uit spannende boeken? Voor kinderen van groep 3 t/m 8. Gratis!

6 oktober
Nationale Ouderendag
Scholieren uit basis- en voortgezet onderwijs lezen op 6 oktober in verschillende verzorgingstehuizen voor aan bewoners. Daarna gaan ze gezellig samen in gesprek onder het genot van een kopje koffie of limonade.

13 oktober, 20.00 tot 22.00 uur
Griezelboekenfeest ( 7-10 jaar)
Op vrijdagavond de 13e komen in de bibliotheek boekfiguren tot leven, is er een  spooktocht met schaduwen en achtervolgers, is er gruwelijk eten dat toch weer monsterlijk lekker is en ter afsluiting een Monsterbal. Er zijn twee routes door de griezelbieb. Eentje voor bibbers in je buik en eentje waar je haren recht van overeind gaan staan. Geschikt voor dappere en moedige jongens en meisjes. Gratis toegang! Wel moet je je aanmelden via www.bibliotheekhoogeveen.nl.

Voor ouders draait in de activiteitenruimte van de bibliotheek de film Nosferatu uit 1922, gebaseerd op Bram Stokers Dracula.

11 en 25 oktober, 14.00 uur
CoderDojo
Op 11 en 25 oktober is er CoderDojo in de bibliotheek. Meld je aan via www.bibliotheekhoogeveen.nl.

22 oktober, 14.00 uur
Proef de Verhalenwerf: een middag voor fijnproevers en snoepkonten.
In de bibliotheek staat een schatkamer met rare, geheimzinnige en grappige voorwerpen van vroeger. En… alles heeft een verhaal. Griezel je van spruitjes, bloedworst en bruine bonen met spek? Heb je liever boekweit pannenkoek? Kom naar de Verhalenwerf in de bibliotheek van Hoogeveen. De toegang is gratis!

Geef een reactie