Hoogeveen – Dat het niet voor elk kind in elk gezin vanzelfsprekend is dat er spullen voor school gekocht kunnen worden is goed doorgedrongen tot de plaatselijke jeugdkring van het Apostolische Genootschap in Hoogeveen.

Het genootschap, dat o.a. de landelijke stichting Wereldwijd voor Kinderen ondersteunt had nagedacht over een plaatselijk doel waaraan zij graag een financiële bijdrage wilden geven. Dat werd Stichting Leergeld Hoogeveen. Voorzitter Jan Slagter van Leergeld werd uitgenodigd op een kringavond. Nadat Jan aan de kinderen had verteld waarvoor het geld gebruikt gaat worden bleek dat ze alle vertrouwen hadden in een goede besteding en werd, namens de hele gemeente van het genootschap, een cheque aan Jan Slagter overhandigd.

De Stichting Leergeld zet zich in om kinderen uit gezinnen waarin het financieel niet mogelijk is om schoolbenodigdheden te bekostigen, te zorgen voor hulp in de vorm van goederen, zoals een fiets, een computer en tassen. Daarmee bieden ze kinderen de kans om goed toegerust onderwijs te volgen en versterken daarmee de kans op een goed opleiding. Dat sluit naadloos aan bij het streven van het genootschap naar erkenning van talent en mogelijkheden van elk mens, te beginnen bij elk kind.

Foto Studio Meibrink: een groep jeugd van het genootschap bij de overhandiging van de cheque.

Geef een reactie