Evenementen

Kinderen bezoeken Sint en pieten in Sinterklaashuis.

Hoogeveen – Na dat afgelopen zaterdag Sinterklaas en zijn pieten waren aangekomen in Hoogeveen, nam de goedheiligman zij intrek in het Sinterklaas-huis in het Cultuurcentrum de Tamboer. Waar hij toen welkom werd geheten door directeur Pieter-Bas Rebers.

Sint en zijn pieten slapen daar ook de komende dagen. De kinderen kunnen de goedheiligman en zijn pieten bezoeken tijdens vastgestelde openingstijden. Waar de kinderen op de foto kunnen met de sint in de grote zaal. In de keuken is er de gelegenheid om eigen gemaakte peternoten te bakken. Een van de voor leespiet die spanende verhalen vertelde, over wat hij onderweg vanuit Spanje beleefd had.

Ook het sjoelen was geliefd bij de kinderen, met groot plezier en veel enthousiasme werd er gesjoeld. En het zandtekenen was zeker niet een minder mooiere creativiteit.

Voor de kleinere kinderen stonden de paarden al te trappelen van ongeduld. Om bereden te mogen worden. Zo dat de kinderen als een echte Sinterklazen konden rijden. Het sinterklaas huis is nog open tot 4 december.

Enkele foto zijn gemaakt met toestemming, van Monique Oost van de Stichting Sinterklaas van Hoogeveen. Onze dank hier voor.  

Geef een reactie