Elim – Tijdens de Nationale Voorleesdagen hebben alle kinderen van OBS Vogelvlucht in Elim samen hard gewerkt aan een digitaal prentenboek. Het boek heeft als titel Max en Vlammetje.

Foto: OBS Vogelvlucht

uisteren naar voorlezen is natuurlijk prachtig, maar als er wordt voorgelezen uit een eigengemaakt boek is dat heel bijzonder. Daarom heeft iedereen er enthousiast aan meegewerkt en is het een echte coproductie geworden. De kinderen van de groepen 7 en 8 schreven een aansprekend verhaal over een jongen die een hagedis krijgt. Uiteindelijk wordt deze toch wat groter dan hij had gedacht en gewenst. En waar moet je er dan mee naar toe?

De kinderen van groep 5 en 6 ontwierpen en maakten de hoofdfiguren en attributen en groep 1 en 2 zorgden voor de prachtige achtergronden. De kinderen van groep 3 en 4 spraken de teksten in en tenslotte werd alles samengevoegd tot een digitale presentatie. Vrijdag kregen alle kinderen het resultaat te zien. Het is natuurlijk erg spannend om te zien hoe al die losse onderdelen zijn samengebracht in een mooi beeldverhaal. Zowel de kinderen als de leerkrachten zijn werkelijk apenrots op het resultaat.
Je eigen tekening, je eigen tekst en je eigen stem in de presentatie herkennen geeft je echt het gevoel dat je het samen hebt gedaan en dat jij daaraan hebt meegedaan. Een prachtige afsluiting van de voorleesdagen. Maar ook al zijn die nu voorbij, het voorlezen gaat door en dit boek zal zeker nog vaak voor- en meegelezen worden.

Geef een reactie