Foto: André Weima

Hoogeveen -Wethouder Gert Vos bracht vandaag een bezoek aan De Driesprong om de aftrap te geven van het fietsonderhoud in het Kindpakket.

De Driesprong is een locatie van Promens Care waar medewerkers met een verstandelijke en/of psychische beperking de fietsen gaan repareren. ‘Door het toevoegen van fietsonderhoud aan het Kindpakket hebben kinderen de mogelijkheid om op een veilige fiets te rijden. Daarnaast vind ik het mooi dat we hierin kunnen samenwerken met Promens Care’, zegt Vos.

Kindpakket
Eén op de negen kinderen kan door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Daarom is het Kindpakket opgezet. Het kindpakket geeft kinderen wel die mogelijkheid. Op basis van wensen van de doelgroep is het Kindpakket samengesteld. Zo zit naast het fietsonderhoud, een identiteitskaart, een jaarabonnement van de Speel-O-Theek, een twaalfbadenkaart voor zwembad de Dolfijn en een reisdocument voor statushouders, in het pakket.

Kindpakket
Fietsonderhoud
De fiets van uw kind krijgt jaarlijks één onderhoudsbeurt. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tweemaal een kleine reparatie uit te laten voeren. Alle fietsen gaan met werkende verlichting de deur uit!

Hoe vraag ik het Kindpakket aan?
Het aanmeldformulier en alle informatie over het Kindpakket vindt u op www.hoogeveen.nl/kindpakket

Geef een reactie