Hoogeveen – In verband met de vakantie is de kledingbank met ingang van maandag 7 augustus gedurende 3 weken gesloten. Vanaf woensdag 30 augustus kan iedereen weer terecht bij de kledingbank aan de Carstenstraat 81. Dit zijn de weken 32, 33 en 34.

Deze weken gaan de vrijwilligers van de kledingbank niet op hun lauweren rusten, maar hard aan het werk. Het interieur en de inrichting van de kledingbank, is na ruim 5 jaar volop in gebruik te zijn aan vernieuwing toe. Onlangs is een nieuwe balie geplaatst, waardoor de klanten sneller en met minder oponthoud geholpen kunnen worden. De huidige indeling van kledingrekken en –kasten voldoet ook niet meer, door de alsmaar toenemende drukte en grote groepen klanten die tegelijkertijd de kledingbank bezoeken, is er geen overzicht meer voor de vrijwilligers. Dit moet anders en beter. De komende maanden gaat ook het gehele overige interieur vernieuwd en veranderd worden. We hebben de planning nog niet helemaal rond, willen dit het liefst in 1 keer goed doen. Het zou kunnen zijn dat we na de bovengenoemde weken (32,33 en 34) nog enkele weken dicht blijven. Wanneer alles op zijn kop staat kunnen klanten natuurlijk geen kleding komen uitzoeken. Dit alles kun je lezen op onze vernieuwde website www.kledingbankdrenthe.nl. Hier vindt u veel informatie over de kledingbank, de werkwijze, de openingstijden, de instanties waarmee we samenwerken, de vacatures, de breiclub, allerlei nieuwtjes en nog veel meer.

Wilt u voor de zomervakantie nog eens goed en grondig uw kasten opruimen? Kleding, schoenen, bollen wol of katoen, lege cartridges? Breng het langs, ook als de kledingbank dicht is kunt u het nu elke dag en nacht van de week kwijt in de blauwe container die op de parkeerplaats voor de kledingbank staat. Ook bij de kerkboerderij staat naast de grote oud papier container een inzamelcontainer van de kledingbank. Er zijn zodoende meerdere mogelijkheden uw overtollige spullen bij de kledingbank in te leveren, zodat uw directe naaste in Hoogeveen en wijde omgeving concreet geholpen kan worden. Bent u niet in de gelegenheid het zelf te brengen maar wilt u wel dat hij bij uw naaste terecht komt? Bel of mail ons. U kunt mailen naar kledingbank@kledingbankdrenthe.nl, bellen kan met 06-48570851 en we komen het ophalen.

Door Henk Boer

Geef een reactie