HOOGEVEEN – Het pand is dermate slecht dat het dak flink doorbuigt en het lekt aan vele kanten. Tevens is het niet warm te stoken. Voor de 30 vrijwilligers die er om beurten werken, om gezinnen uit de omgeving Hoogeveen te helpen aan tweedehands kleding.

Op dit moment heeft de kledingbank meer dan 700 inschrijvingen. En elke week komen er nieuwe inschrijvingen bij vertelt Johan Veenstra, secretaris van de Kledingbank. Het zijn nu vooral groepen die nooit gebruik hebben hoeven maken van de kledingbank. Maar door de hoge energie kosten en kosten van boodschappen komen mensen gewoon geld tekort.

Denk daarbij aan iemand met een AOW, met een huurhuisje met huursubsidie. Die ineens van 150 euro naar 450 euro energie gaat en soms nog hoger. Deze mensen wil de kledingbank graag helpen. Daarom vraagt de kledingbank de inwoners van Hoogeveen. Ook: als jullie goede gebruikte kleding /schoenen / dekbedovertrekken hebben. Deze te brengen naar de kledingbank of te deponeren in onze kledingbak. De locatie daarvan kunt u vinden op www.kledingbankdrenthe.nl


De kledingbank roept verder de gemeente Hoogeveen op om hun te helpen aan een nieuw onderkomen. Tot nu toe heeft de kledingbank zich steeds zelf goed kunnen reden. Maar de kledingbank is nu echt de hulp van de Gemeente Hoogeveen nodig om het werk voort te zetten. Anders houdt het op voor de kledingbank in Hoogeveen, terwijl ze dit nu zo echt nodig hard nodig hebben.

De Kledingbank, die gevestigd is aan de Fabrieksweg 2a

Vuilniszakken vol kleding door weekt van het vocht
Plafonplaten doorweekt van het vocht
Platen stuk
Plafondplaten die verzadigd zijn door het regenwater

Geef een reactie