Informatie,  Nieuws uit Hoogeveen

kleurrijke dekens verbinding!

HOOGEVEEN – Dinsdagmiddag 22 mei lagen er voor de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen vele kleurrijke dekens uitgespreid. Passanten, medewerkers en vrijwilligers hielpen mee om de lap dekens uit te leggen. De dekens zijn slechts een paar van de dekens die gemaakt zijn door cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de NNCZ en andere betrokkenen die aanhaakten bij het project ‘De Grootst Gehaakte Deken van de Wereld’. De draadjes wol in de dekens staan symbool voor verbindingen.

foto NNCZ ©

De Grootste Gehaakte Deken van de Wereld (GGDW) is een burgerinitiatief in de letterlijke betekenis van het woord: het is ontstaan, opgezet en ingezet door mensen vanuit de behoefte aan een betere samenleving. Het haken staat niet op de voorgrond, het gaat om het verbinden tussen mensen, sociale cohesie, onverwachte ontmoetingen en het ontsluiten van eigen kracht in de gemeenschap. Deze punten worden binnen de NNCZ gezien als resultaat van het meedoen. Het haken is slechts een middel, geen doel.

De dekens gaan naar Leeuwarden, dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa, om daar toegevoegd te worden aan de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Na 15 juli zullen alle dekens aan goede doelen worden geschonken.

Hoogte punten

online radio

MRP.insert({ 'url':'http://freeuk8.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeuk8.listen2myradio.com_35754', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'De oude bosfazant', 'welcome':'Welkom hier', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://freeus5.listen2myradio.com/stream.mp3?ipport=freeus5.listen2myradio.com_37052', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'RD Elim', 'welcome':'Welkom bij RD Elim', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://streamunit.nl:9031/varia192;', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Varia Fm', 'welcome':'Luister gezellig mee', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://cdn.rtvdrenthe.nl/icecast/rtvdrenthe/rtvradio', 'codec':'mp3', 'volume':100, 'autoplay':false, 'buffering':3, 'title':'Radio Drenthe', 'welcome':'altijd in de buurt', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'https://mediaserv38.live- streams.nl:18026/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Radio Hoogeveen', 'welcome':'Welkom bij', 'wmode':'transparent', 'skin':'faredirfare', 'width':269, 'height':52 }); MRP.insert({ 'url':'http://streamunit.nl:9187/stream', 'lang':'nl', 'codec':'mp3', 'volume':80, 'autoplay':false, 'forceHTML5':true, 'jsevents':true, 'buffering':3, 'title':'Drentsepiraten', 'welcome':'Welkom ...

Lees meer ...

Westlands Mannenkoor doet Hoogeveen aan

HOOGEVEEN - Afgelopen Vrijdag 6 maart werd er in het bijzijn van een vertegenwoordiging van het Westlands Mannenkoor en popkoor ...

Lees meer ...