Hoogeveen – Kaithlynn Pieters uit Hollandscheveld heeft vorige week de Klimaatbundel overhandigd aan burgemeester Karel Loohuis en wethouder Gert Vos. Kaithlynn zit in groep 7 van Het Mozaïek en mocht deelnemen aan de Kids Climate Conference (KCC) in september.

Ze overhandigde de bundel namens een grote groep enthousiaste Nederlandse en Vlaamse kinderen van 8 tot 14 jaar. Deze groep van meer dan 100 kinderen is op zoek gegaan naar creatieve oplossingen voor een schonere toekomst. In de Klimaatbundel worden verschillende stellingen beschreven met het thema van de derde KCC: ‘zorg voor het water’, waarbij de nadruk lag op schone zeeën en oceanen.

Ouders aanspreken
Kaithlynn vertelde de burgemeester en de wethouder hoe belangrijk het is om goed om te gaan met ons klimaat. ‘Kinderen moeten tegen hun ouders zeggen dat ze minder water moeten gebruiken en het is belangrijk dat er meer streekproducten gekocht worden’, aldus Kaithlynn. Wethouder Gert Vos is het daar mee eens: ‘We moeten samen zorgen voor een beter klimaat. Het is daarbij erg belangrijk dat kinderen hun ouders erop wijzen dat ze milieubewust met de wereld moeten omgaan.’

Creativiteit kinderen
De twaalf stellingen uit de Klimaatbundel zijn het resultaat van verschillende workshops. Deze workshops werden gehouden tijdens de Kids Climate Conference in Heijen. De Kids Climate Conference is een initiatief van het Wereldnatuurfonds en Center Parcs. De jeugdtop is uitgegroeid tot een evenement om de creativiteit van kinderen te benutten voor oplossingen die bijdragen aan een leefbare aarde.

Kaithlynn Pieters overhandigt de Klimaatbundel aan burgemeester Karel Loohuis (links) en wethouder Gert Vos

Bron: Gemeente Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie