HOOGEVEEN – Vandaag om 13.30 uur stormen de kinderen naar binnen in het wijkgebouw de Weide. Voor een leuke koekenbakmiddag dit is samenwerking met de echte bakker Hendrik Bos. De tafels met gekleurde deeg en vormpjes stonden al klaar om door de enthousiaste kinderenhanden gekneed te worden.

Het was een enorme grote opkomst, dit had de vereniging nog nooit zo meegemaakt. Wel zo’n 80 kinderen kwamen vandaag koekjes bakken. De kinderen gingen allemaal vrolijk en met veel zin aan de slag. Natuurlijk ook snoepend aan de deeg en naar horen vertellen smaakte de deeg al heel erg lekker. Met trots lieten ze hun creaties zien wat ze al hadden gemaakt van het deeg. Daarna worden alle koekjes op de bakplaten gelegd en de echte bakker Hendrik Bos. Gaat deze koekjes voor de kinderen bakken, tevens heeft bakker Bos ook het deeg geregeld voor de kinderen.

Bakker Bos moest zelfs een extra hoven bijzetten om alle koekjes te kunnen bakken. Tijdens het bakken, mogen de kinderen zich vermaken met filmpjes kijken. Of een kleurplaat kleuren en wanneer bakker Bos terug komt. Krijgt ieder kind zijn creatieve baksel mee naar huis om lekker opgepeuzeld te worden.

Verslag en foto’s: Paula Bansema en Henk Boer

De Sponsering werd gedaan door bakker Hendrikus Bos

Samen na afloop op de groepsfoto

Door Henk Boer

Geef een reactie