Dwingelderveld – Hou je van de natuur? En ben je tussen de 12 en 18 jaar? Vind je het fijn om van de natuur te genieten op plekken waar je normaal niet komt? En heb je zin om nieuwe dingen te leren, je handen uit de mouwen te steken en het supergezellig te hebben? Kom dan met je ouder(s) naar onze kennismakingsochtend op zaterdagochtend 4 september van 10 tot 12 uur vóór ingang van Taribush Kamp de Marke in Lheebroek (Lheebroek 30 A, parkeren op parkeerterrein links aan de zandweg). Rechts voor de ingang staat de vlag van de Junior Rangers. Daar hebben de Junior Rangers een terrein waarin zij de Jeneverbessen bevrijden en de natuur van vroeger tevoorschijn brengen.

Je mag gezellig meehelpen, en ondertussen ontmoet je de andere Junior Rangers. Wij ontvangen jouw ouders en vertellen we alles over onze activiteiten, het programma van dit jaar, en alle ins en outs van onze organisatie. Wil je meedoen? Je kunt je dan inschrijven. Voor 50 euro per jaar heb je een warme buitenjas en behalve de maandelijkse bijeenkomsten ook nog een zomerkamp. Heb je vragen of wil je komen, mail naar Ans Lutgerink : a.lutgerink@ad-eco.nl

Junior-Rangers zijn jongeren tussen de 12 en 18 jaar, die in een Nationaal Park actief zijn in en voor de natuur. Ook op het Dwingelderveld is een groep Junior Rangers actief. Junior Rangers komen 1 x per maand op de zaterdagochtend van 9:00 tot 12:00 uur bij elkaar en houden eens per jaar een kampweekend. De begeleiding van Junior Rangers Dwingelderveld is in handen van IVN Westerveld en IVN Hoogeveen samen.

Samen de natuur beleven.
Dat is de insteek van de Junior Rangers. Beleven en samen plezier hebben in en met de natuur staat voorop. Voor jongeren die zich thuis willen voelen in de natuur, en die ook meer willen weten van de achtergrond van het natuurgebied. Voor jongeren die houden van bushcraft-achtige activiteiten, sporen begrijpen, eten zoeken in de natuur, vuurtje stoken en daar zelf je eten op koken.

Als Junior Ranger ben je hulpboswachter en help je mee bij het werk in de natuur. Plaggen en struiken/bomen omzagen, nestkasten schoonmaken, de struiken op Adderwal terugzetten. Je gaat met de boswachter op pad, je helpt bij tellingen van vlinders of muizen. Zo krijg je vanzelf verstand van de natuur. Ook gaan we op bezoek bij andere Junior Ranger groepen . Ons kamp houden we dit komende cursusjaar in juli, waarschijnlijk met 2 andere Junior Ranger groepen.

Kijk voor meer

info:
Facebook:

Door Henk Boer

Geef een reactie