HOOGEVEEN – Vanaf half oktober is het schoolrestaurant van RSG Wolfsbos weer geopend voor iedereen. Op woensdagavonden kunnen gasten aanschuiven voor een uitgebreid driegangenmenu. Het diner wordt gemaakt én geserveerd door vierdejaars leerlingen van de vmbo-opleiding: horeca, bakkerij en recreatie (HBR).

Leren in de praktijk
Mark Hazen, docent HBR bij RSG Wolfsbos vertelt: “Onze leerlingen krijgen les in de keuken, het restaurant en in de bakkerij. Zo maken we diverse verrassende gerechten en oefenen we het serveren en bedienen. Je leert immers het beste door te doen. In het begin vinden sommige leerlingen dat best spannend maar na een paar lessen krijgen ze de verschillende vaardigheden al aardig in de vingers. Wat we maken, gaan we ook met elkaar proeven. Het leuke is dat sommige leerlingen echt versteld staan van wat ze kunnen”. Tijdens de praktijklessen op het vmbo is het de bedoeling dat leerlingen zich zo goed mogelijk kunnen oriënteren op een gemaakte beroepskeuze. Het schoolrestaurant is een mooi voorbeeld van leren in de praktijk.

Reserveren
Iedereen is van harte welkom om vanaf woensdag 26 oktober te komen genieten en te oordelen over de culinaire talenten van de toekomst! De ontvangst op woensdagavond is vanaf 16.45 uur, het diner start om 17.00 uur duurt tot ongeveer 19.15 uur. De kosten voor een uitgebreid driegangenmenu bedragen € 9,50 per persoon (exclusief drankjes). Wel dient er tijdig, minimaal de vrijdag van te voren, gereserveerd te worden via telefoonnummer 0528 – 266 192. Meer informatie is te vinden op www.wolfsbos.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: