HOOGEVEEN – Onze host Wendy Metselaar (activiteitenbegeleider) bij Woonzorgcentrum Beatrix van NNCZ in Hollandscheveld, begeleidt ons naar de plaats van handeling binnen het centrum, waar 8 medewerkers van KONE (liften, – roltrappen- en deurenproducent) actief de handen uit de mouwen steken. Zij doen dat naar aanleiding van een match die werd gesloten op de Beursvloer van de Hoogeveense Uitdaging begin april in De Tamboer.

v.l.n.r. Herman, Brahim, Caroline, Dennis, Bart, Han, Michiel en Erwin van KONE en Wendy Metselaar

Herman, Erwin, Michiel, Brahim, Caroline, Bart, Dennis en Han – van servicemonteur en ombouwtechnicus tot directeur – zetten zich graag een hele dag in, om van een overwoekerd stuk groen een mooie tuin te maken voor de bewoners van Beatrix. Een klus die aldus Wendy Metselaar zeker al een paar jaar op het wensenlijstje van het woonzorgcentrum stond. En het was zeker weer uitgesteld wanneer de mensen van KONE dit niet naar zich hadden toegetrokken tijdens de Beursvloer.

Caroline Simon Thomas, directeur Modernisering en Communicatie bij KONE, vertelt dat zij vanmorgen met collega Brahim, voor een gezellig dagje Hoogeveen vanuit Amsterdam is komen rijden. Ze heeft er bewust voor gekozen om zich vandaag aan te sluiten bij haar collega’s uit Noord-Nederland die gezamenlijk deze klus gaan klaren. Er wordt een fundering aangelegd voor een ruim kippenhok, de verwilderde tuin wordt gesnoeid en uitgespit. Er wordt bekabeling aangelegd voor verlichting in de tuin. Het houten tuinmeubilair wordt geschuurd en schoongemaakt en er worden mooie plantjes in de tuin gezet.

, In het verleden deden we vanuit KONE mee met de Roparun, om letterlijk ons beste beentje voor te zetten voor het goede doel. Maar niet alle medewerkers vinden hardlopen leuk, terwijl iedereen wél hieraan mee kan meedoen. We zijn een internationale onderneming waar de mens (klanten, gebruikers en onze medewerkers) centraal staat. Wij vinden het belangrijk om op deze manier onze eigen medewerkers te laten stilstaan bij en bewust te maken van het feit, dat we ook sociaal- maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben. We doen dit nu voor het vierde jaar. Even verder kijken in de omgeving waarin we wonen en werken. Waar niet iedereen vanzelfsprekend mee kan doen en waar werk blijft liggen omdat er geen menskracht dan wel budget voor is. Op zes locaties in Nederland staken zo’n 100 medewerkers van KONE de handen uit de mouwen en wij vonden het heel leuk om deze klus te klaren voor de bewoners van woonzorgcentrum Beatrix’’, vertelt Caroline.

Wendy Metselaar van WZC Beatrix vertrouwde ons al toe dat enkele bewoners verheugd en zelfs opgewonden reageerden vanwege het feit dat er straks kippetjes rondlopen in hun tuin en dat ze lekker naar buiten kunnen met mooi weer. De heer Mulder is ervan onder de indruk dat jonge mensen zich inspannen om zoiets moois voor hen te realiseren. Dat ze dat voor niets doen emotioneert hem zichtbaar. Mevrouw Deuten die nu zo’n vijf jaar in het centrum woont, onderbreekt er haar lunch graag even voor om ons te woord te staan. Ondanks het feit dat ze in een rolstoel zit, gaat ze met liefde met ons een etage lager om even in de tuin de vorderingen van het team van KONE te bewonderen. Ze vindt het prachtig en ziet er naar uit om straks bij mooi weer samen met andere bewoners, lekker in de luwte te zitten en te genieten van de kippen, van de bloemen en de planten. Wanneer we weer met haar naar binnen gaan, bedankt ze persoonlijk de mensen van KONE, die de inwendige mens voorbereiden op het werk dat in de middag wordt afgerond.

Mevrouw Deuten kan niet wachten om de tuin alvast te verkennen
Zelfs het meubilair krijgt een opfrisbeurt

Fotografie: Henriëtte Waaijenberg
Redactie: Pieter Mulderij

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: