Hoogeveen – Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag 3 februari een bezoek aan het project Elim Energiek in het Drentse Elim. Dit project is één van de deelnemende initiatieven aan het Oranje Fonds programma Kracht van Sport.

Foto: Elim-Drenthe.nl

Elim Energiek is een initiatief van Korfbalvereniging Elko en de basisscholen Vogelvlucht en De Palm. Door samenwerking met Sportief Hoogeveen, de Smederijen van Hoogeveen en Stichting Welzijnswerk krijgt de Elimse jeugd sinds 2014 de mogelijkheid om mee te doen aan diverse workshops, zoals bijvoorbeeld schilderen, koken, muziek en diverse sportieve activiteiten. Door de jeugd hiermee op jonge leeftijd kennis te laten maken, worden hun kansen voor de toekomst vergroot. Het hele dorp draagt een steentje bij door een ieders expertise in te zetten.

De Koning had een gesprek met medewerkers van het Oranje Fonds en het kenniscentrum Sport over het programma Kracht van Sport. Aansluitend sprak hij met vertegenwoordigers, vrijwilligers en deelnemende kinderen van de betrokken organisaties over het initiatief. Ook nam hij een kijkje bij diverse activiteiten.

Kracht van Sport is een tweejarig programma dat het Oranje Fonds samen met het Kenniscentrum Sport en NOC/NSF heeft ontwikkeld. Hiermee ondersteunt het Fonds het inzetten van sport als sociaal bindmiddel. Naast een financiële bijdrage komen de deelnemende organisaties geregeld samen voor training en uitwisseling.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Door Henk Boer

Geef een reactie