Hoogeveen – Gistermorgen begon Koningsdag droevig wat het weer aanging. Veel activiteiten waren afgelast.

Of als alternatief een onderdak, zoals in de Hoofdstraat Noord. Waar enkele horeca onder ondernemers bedacht hadden, een grote tent neer te zetten waar het feestende publiek konden feestvieren. Bij café de Lijst was er een tent neer gezet voor het café. Waar het Oranje publiek kon schuilen. En op de kruising van de Hoofdstraat Noord met de Kerkstraat stond een trailer waar de muziekbandjes hun muziek konden spelen. En met een grote tent ervoor.

Verder was het in de Hoofstraat rustig, net als in Elim, Noordscheschut en in Stuifzand. In Fluitenberg was er vanuit het dorpshuis het “Overschotje” een autospeurtocht georganiseerd van 40 kilometer.

In het winkelcentrum “De Wielewaal” in de wijk Zuid. Was dit wel anders, ondanks de regen die soms met bakken naar beneden kwam. En het publiek er zich niet van weerhield om naar de rommelmarkt te komen. Met veel activiteiten waaronder ander een demonstratie radiografisch bestuurde model auto’s die over een parcours reden. Met veel kraampjes met etenswaren, kinderen die plantjes verkochten. En natuurlijk de kids die hun spulletjes verkochten voor hun eigen goede doel “Lekkers” kopen zie een van hen.

Hier onder een collage van foto’s die zijn gemaakt op diverse plekken in Hoogeveen

Door Henk Boer

Geef een reactie