HOOGEVEEN – Voor de Koningsdagviering zijn ze in de wijk Wolfsbos al helemaal klaar. De viering in en rondom het wijkwinkelcentrum duurt van 09.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk kent deze dag de kinderrommelmarkt waar je je eigen speelgoed, kleding, accessoires en andere waar rechtstreeks aan de man te brengen.

Dus ken je iemand of wil je zelf graag staan, je bent van harte welkom. Naast alle plekjes op de kinderrommelmarkt vind je natuurlijk ook kramen. Bloemen en planten, kleding, boeken, decoratie-artikelen, handwerk en het enveloppenspel. Het is er allemaal. En aan de inwendige mens wordt ook ruimschoots gedacht.

Wat is er verder te doen?
Van de partij zal zijn Top Fit Hoogeveen. Zoals altijd enthousiast en energiek treedt Angelique Sabander naar voren met een aantal van haar streetdancegroepen. De kinderen laten graag hun kunnen zien als op de meest ‘snelle’ muziek wordt gedanst. De optredens van Top Fit worden afgewisseld met muziek en optredens die verzorgd worden door leden van de Stichting Urban Unity. Zij staan voor informatievragen over Urban Unity en Urban Arts klaar bij hun kraam maar natuurlijk laten zij ook zien welk talent zij in huis hebben. De muziek komt vanuit de truck die staat opgesteld naast d’ Olde bieb en de demo’s vinden allen voor deze truck plaats. Danceteams, jong talent maar ook oudere gezellige dames laten zien dat het dansen hen nog in het bloed zit.

Zangkoor De Pelikaan laat een aantal meezingers horen.
Met tussendoor een levenslied en een aantal evergreens wordt het een goede mix van deze en vervlogen tijden. Tijdens het wandelen op de rommelmarkt kom je vast ook het duo Frank en Lobke tegen. Het jonge duo treedt regelmatig op. Op deze Koningsdag laten zij hun huidige repertoire graag aan het publiek horen. En dat is vrij uitgebreid. Uiteenlopend van een rockcover van Bon Jovi tot een nummer in het Drentse dialect van Skik. Maar dan wel alles in een akoestisch jasje. Frank begeleidt zijn Lobke hierbij op gitaar.

De onlangs geformeerde band, ‘Objection’ geheten, geeft vandaag zijn eerste try-out. Ze staan opgesteld naast de cafetaria. Met rock-covers uit de jaren 70 tot 90 lijkt de tijd voorbij gevlogen. Maar goede muziek blijft tijdloos zo weten ook de bandleden die benieuwd zijn naar de reacties van het publiek.

Even binnen kijken? In het Odd Fellowshuis aan de Koekoeklaan is een expositie van Agnes Tienstra te zien met o.a. schilderijen, keramiek en quilts. Verder vind je hier handgemaakte artikelen, kun je meedoen aan het enveloppenspel of even rustig een kopje koffie of thee drinken.

Of er activiteiten voor kinderen zijn?
Voor degene die liever naar auto’s kijken dan sta je goed bij het grasveld tegenover het winkelcentrum. Het GearRC Racing Team doet weer goed zijn best om te laten zien hoe er gestunt kan worden met de meest mooie radiografisch bestuurbare auto’s. Welke RC-rijder is de snelste?

Speciaal voor de kinderen is nieuw op deze dag, de kartbaan. Vlieg niet uit bocht. Of je laat je eens mooi schminken. En wil je het stiekem toch wel zelf proberen om een mooie graffity-afbeelding te maken? Neem dan een spuitbus ter hand. Vandaag krijg je de kans om te kijken of het je lukt

Natuurlijk hoopt de organisatie op mooi weer. Met tussendoor een dansje op de muziek en de aanschaf van een leuk hebbedingetje wenst de organisatie iedereen een gezellige Koningsdagviering.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: