HOOGEVEEN – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen woensdag 18 september een streekbezoek aan Zuidwest-Drenthe. Ze beginnen het bezoek ’s ochtends in Hoogeveen.
Kerkplein:
10.00 uur zijn de koning en koningin in Hoogeveen. Zij worden ontvangen door commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en burgemeester Karel Loohuis. Vanaf 10.10 uur kan iedereen het koninklijk paar zien en begroeten op het vernieuwde Kerkplein. Ze worden welkom geheten met een gedicht van kinderdichter Denise Scholing. Daarna lopen ze over het Kerkplein naar de hoofdingang van Grandcafé Marron. Hierbinnen zullen de koning en koningin in gesprek gaan met kinderen over Jong Hoogeveen en met vrijwilligers over De Smederijen.

Bezoek Fokker:
De koning en koningin vervolgen hun bezoek aan Hoogeveen bij GKN Fokker. GKN Fokker is één van de grootste werkgevers in de streek. Het bedrijf ontwikkelt vliegtuigonderdelen van composiet voor onder andere het gevechtsvliegtuig F-35, beter bekend als de JSF. Composiet zorgt voor lichtere en duurzamere vliegtuigen en minder CO2-uitstoot. Het koninklijk paar krijgt een rondleiding en uitleg over stealth-technologie, waardoor vliegtuigen niet zichtbaar zijn op radarbeelden.

Meer informatie:
kunt u vinden op provincie.drenthe.nl/streekbezoek

Geef een reactie