HOOGEVEEN – Het thema van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Drenthe is verbinding. Dat is eigenlijk ook hun hoofdtaak dus dat heeft hun speciale interesse.

Om tien over tien gingen de deuren van de Hoofdstraatkerk open waarna het koninklijk paar met Commissaris des Konings Jetta Klijnsma, burgemeester Karel Loohuis en hun gevolg naar buiten kwam. Sofie van den Berg mocht koningin Máxima het handboeketje aanbieden, waarna de eerste kinderdichter van Hoogeveen Denise Scholing haar gedicht

Foto: Jan Penninkhof

Nationaliteiten met veel mooie dictie voordroeg. Via het pad tussen de nieuwe fonteinen door (helaas gingen ze pas later aan) ging het paar het uitgelopen publiek begroeten. In het nieuwe Grandcafé de Marron (eik) ging het verder met gesprekken met vertegenwoordigers van Jong Hoogeveen en de Smederijen.



Hier de volledige reportage van het werk bezoek van het Konings paar in Drenthe.

Jong Hoogeveen werd vertegenwoordigd door Kimberley Klok, Myrthe van der Veen, Sim ter Heide en Yaron Scholten. Ook de programmamanager Johanna Sellis was er bij aanwezig. Het gesprek ging over de verbindende aanpak tussen mensen en respect voor elkaar. Pesten kwam ter sprake en wat er tegen te doen. Bespreekbaar maken en de veerkracht van kinderen werden ook besproken.

Daarna zaten aan de volgende tafel 4 vertegenwoordigers van De Smederijen. Carla Sloots en Grietje loof van Smederij Steenbergerpark vertelden over wat er allemaal gebeurd in het Steenbergerpark sinds er een Smederij is. Bij voorbeeld de Bios in het Park en het Diskgolfparcours. Uit Nieuwlande waren Henk Kremer en Janneke Rozema de vertegenwoordigers. Het museum van het bijzondere dorp (woorden van de burgemeester) werd door hen toegelicht. Het koninklijk paar was er bijzonder in geïnteresseerd.

Hier nog meer foto’s

Toen was het weer tijd om te vertrekken naar GKN (Guest, Keen & Nettlefolds) Fokker. Het ontvangstcomité met o.a. vice-presidenten Michiel van der Maat en Steven Soederhuizen en locatiedirecteur Mischa Baert stond klaar om het paar rond te leiden door de hal. Uitleg werd ook gegeven door Jan Hidding, lid van de OR, EHBO’er en vliegtuigsamenbouwer. Zover als toegestaan want er zijn veel bedrijfsgeheimen die zelfs een koning niet mag weten. Wat we wel mochten weten is dat er dit jaar 200 nieuwe mensen zijn aangenomen voor het F-35 project (ook bekend als JSF) die ingewerkt moesten worden. Dat proces had de interesse van het koninklijk paar. Om het project uit te kunnen voeren wordt de hal de komende tijd uitgebreid. En toen was het weer tijd om richting Dwingelderveld, Veeningen en Meppel te gaan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: