ELIM – Afgelopen dinsdagavond 23 april werd Roelof koopman zelf eens in de spotlight gezet. Het team van Koopman op pad zocht Koopman daarom thuis op met een doos gebak om op koffievisite te gaan.

Koopman kreeg van Hennie Bouwmeester uit Hoogeveen, die een week eerder het Petje mocht dragen, zijn Symbolische Petje. Hij mocht het weer doorgeven aan een Drent die dit verdient. In de wekelijks rubriek “Pet je af” van RTV-Drenthe.

Cameraman Peter Aalders en Fotograaf Henk Boer, die de mensen achter de schermen van Koopman op Pad zijn, wilden natuurlijk wel eens weten hoe dat voelde om zo zelf eens in het zonnetje gezet te worden. Met het symbolische petje. Die Roelof uitgereikt kreeg van Hennie Bouwmeester uit Hoogeveen. Zij zet zich in voor de Stichting Samenloop voor Hoop uit Hoogeveen.

Roelof Koopman kreeg het Petje van Hennie voor zijn inzet van onder ander de inzet van Samenloop voor Hoop in Elim. Roelof zelf werd een week later teruggebeld door RTV-Drenthe, om zijn symbolische petje weer door te geven. Roelof moest denken en vond dit een moeilijke keuze, maar na enige twijfel was het spontaan “Voor Mariëlle Snippe Zwiep uit Dalerpeel krijgt het Petje, voor het respect dat ik heb voor haar inzet en toewijding, voor het verzorgen van haar ernstig zieke zoon Lorenzo” Zegt Koopman.

Geef een reactie