ELIM – Afgelopen zaterdagmorgen in de achtertuin bij cameraman Peter Aaalders, in een ontspannen sfeer ging Koopman in gesprek met Inge Oosting van de PvdA van Hoogeveen. In 2014 werd Inge Oosting fractievoorzitter PvdA. Toen gaf Inge Oosting al aan “Er staat veel te gebeuren de komende jaren, er komt veel op gemeentes af. De PvdA fractie zal, zoals dat in Hoogeveen altijd het geval is geweest, een constructieve bijdrage blijven leveren aan het lokaal bestuur, met een bijzonder oog voor onze kwetsbare inwoners.

Met bijzondere aandacht voor het wegwerken van achterstanden, zodat iedereen kan meedoen aan onze samenleving. Wij realiseren ons dat de decentralisaties een zware opgave met zich meebrengen, maar ook kansen bieden om op sociale wijze onze lokale samenleving in te richten.” Inge wist in 2014 nog niet in welke soap ze in 2020 terecht zou komen. Waar de Hoogeveense coalitie nu staat zou toen niemand hebben verwacht.

In deze ‘Koopman op pad’ komt de huidige situatie in de Hoogeveense politiek uitvoerig aan de orde. Ook wordt er meerdere male teruggeblikt op de raadsvergadering van afgelopen donderdag. In gewone bewoordingen legt Inge ons uit wat er speelt en wat er volgens haar jarenlange ervaring nu moet gebeuren.

Geef een reactie