HOOGEVEEN – Deze keer was koopman van zijn Pattie, en heeft afgelopen week een uitstapje gemaakt over de gemeentegrens van Hoogeveen. En ging naar de motorsport verenging Motodrome in Emmen en bezocht daar sportarts Gineke Jeurink. Die in het verleden een huisartspraktijk had, en nu gelamenteerd sportarts is bij onder andere de wielrennen unie (KNWU) en de motorsportbond (KNMV) En ook een passie heeft voor motoren en veelvuldig is te vinden bij de motorclub, maar ook als arts.

Het is een serieus en verantwoordelijk taak verteld Jeurink, om ook de privacy van de patiënt in acht te nemen, voor al bij zwaardere incidenten zoals bij een dodelijk afloop. Is het belangrijk dat we nu de wet Algemene verordening gegevensbescherming hebben (AVG). en deze dan ook in acht nemen. En natuurlijk ook belangrijk is voor deze mensen. Want er wordt wat gefilmd en gefotografeerd tijdens dit soort wedstrijden.

Natuurlijk voor de hulpverleners ook belangrijk om incidenten te kunnen analyseren en om bewijsmateriaal te verzamelen met zoals een body Cam die Koopman zelf gebruikt in zijn taak als hulpverlener.

Jeurink voel zich serieus genomen tussen al die professionals als gecenseerd huisarts zonder praktijk. En tijdens een ongeval op de baan is ze een echt diehard in haar vak. Als alles achter de rug is bij een ongeval, dan volgt er een zogeheten motorkap gesprek in het vakjargon genoemd, (En hoe nu verder) Het slechte nieuwsgesprek brengen is geen bemoeienis. Dit is een taak voor de politie, en de patiënt gaat rechtstreeks naar het ziekenhuis voor verdere afhandeling van zaken.

Jeurink doet dit nu al 15 jaar vertelt ze en over vijf jaar wil ik er serieus mee stoppen en dan genieten van mijn vrije tijd.

Geef een reactie