Muziek

Korenfestival brengt het publiek in de stemming

HOOGEVEEN – Zaterdag 2 juni vond er voor de 6e keer een Korenfestival plaats. 18 koren traden op in de Hoofdstraat en in de Tamboerpassage. De diversiteit van de koren maakte dat eenieder aan zijn trekken kwam; het varieerde van Shantykoren tot Popkoren maar ook Amusementskoren waren vertegenwoordigd. De koren kwamen uit de wijde omgeving; van Stadskanaal tot Dedemsvaart en van Hoogeveen tot Grootegast. De optredens waren tussen 10.30 uur en 16.30 uur.

Het weer leek eerst niet zo mee te werken. Later in de middag trok de regen weg en brak er een waterig zonnetje door. Het publiek dat dus uiteindelijk toestroomde om naar de warenmarkt te gaan of te winkelen had aandacht voor de verschillende koren die verspreid over de Hoofdstraat optraden. Er werd volop mee gezongen met de koren die op verschillende locaties op de Hoofdstraat hun zangkunsten lieten horen.

Hemmeltied RTV Drenthe Tussen 10.00 en 12.00 uur verzorgde RTV-Drenthe de live uitzending  van Hemmeltied vanaf de Hoofdstraat. Twee koren die het tegen elkaar op moesten nemen met de bekende spelletjes: vragenvuur en de sjoelbak.

Hier kunt u de uitzendingen nog eens terug luister.

Bij de fietsenstalling aan de Jonkheer de Jongestraat werd er nog een keer gezamenlijk gezongen.

Het korenfestival 2018 is mede mogelijk gemaakt door de Hoogeveensche middenstand en het Centrummanagement.
Hoogte punten

Winkelen in coronatijd

Tekst (column): Nieuws voor vandaag / 13-03-2021HOOGEVEEN – In de coronatijd is de ene winkel gesloten omdat de overheid dat ...

Lees meer ...

Geef een reactie