Onze stichting heeft als belangrijkste doelstelling de Hoogeveense molen draaiende te houden. Korenmolen de Zwaluw is de enige overgebleven korenmolen die Hoogeveen nog rijk is. Naast het draaiende houden van de molen organiseert de stichting ook educatieve programma’s voor het basisonderwijs in Hoogeveen. Een voorbeeld hiervan is het Molenmuis project.

De Zwaluw is een belangrijk cultuur historisch monument voor Hoogeveen. De gemeente Hoogeveen is eigenaar en draagt zorg voor het groot onderhoud van de molen is en de bouwkundige staat van het karakteristieke pand.

De molenaars
De Zwaluw wordt draaiende gehouden door molenaars Hans Valkenhoff, Jerry Vondeling, Aalt Mulder en Gerben Kat. Zij worden bijgestaan door een enthousiast team van vrijwilligers. De molenaars zorgen ervoor dat de bewoners van Hoogeveen onze ‘Zwaluw’ drie dagen in de week kunnen zien draaien.

De vrijwilligers.
Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de molenwinkel geopend voor de verkoop van molenproducten. Naast het helpen van de klanten verzorgen de vrijwilligers ook de in- en verkoop en handelen de bestellingen af. Rondleidingen door de molen worden meestal verzorgd door één van de molenaars, waarbij vrijwilligers hen begeleiden. Tijdens speciale dagen zoals de Nationale of de Drentsche Molendag organiseren de vrijwilligers diverse aktiviteiten.

Vrijwilliger worden?
Een molen staat nooit stil, en zo is het ook met de werkzaamheden in de molen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen in de molenwinkel of die op een ochtend of een middag een rondleiding kunnen verzorgen voor groepen. Natuurlijk worden de aspirant vrijwilligers goed ingewerkt door de molenaars en vrijwilligers. Zo kan je zelf een bijdrage leveren aan het behoud van ons levend monument en cultuur historisch erfgoed!

Kom langs op onze molen, en laat je informeren door de vrijwilligers en molenaars.
Of bekijk eens onze website of facebook pagina.
Je kan ons vinden via www.korenmolendezwaluw.nl

Wie weet tot snel!
Jerry Vondeling
jnjvondeling@hotmail.com
0528278981