Door: Henk Boer en Alexander van Netten
Hoogeveen – Een grijze hemel, een zeer krachtige wind (5) met windvlagen, regenbuien, grote plassen op de wegen en diepe gaten in het wegdek; het Master Rondje voor wielrenners van 40 + was voorwaar geen ritje voor beginnelingen. Er stonden vanmiddag bij de Tamboer dan ook zeventig louter ervaren bikkels aan de start van het Masters Rondje waarbij aangetekend mag worden dat nog voor de wedstrijd al meer dan tien renners hadden afgezegd vanwege de weersomstandigheden.

De veertig plussers  1 Evert-Jan Veldkamp en 2 Heini Koornberg

Eenmaal voorbij de Hoogeveense plaatsnaamborden werd het tempo in het peloton gelijk opgevoerd wat tijdens de gehele 68 kilometer werd vastgehouden. Het bleek al snel dat dit rondje vele uitvallers zou gaan kennen want nog voor de eerste beklimming van de Col du Vam (Vamberg) waren al een tiental renners achter de bezemwagen verdwenen.

Meedogenloos gingen de koplopers weer richting Hoogeveen, lekke banden, het snot voor de ogen en onder de modder reed de groep over de Kerkstraat waar een handjevol publiek stond om de mannen aan te moedigen. Door naar de tweede beklimming van de Col du Vam, enkele keren moest de medische begeleiding er aan te pas komen om schaafwonden te behandelen, al deden zich geen grote ongelukken voor. Steeds meer gedesillusioneerde sportmannen zagen in de verte hun collega’s verdwijnen en de gaten tussen de diverse overgebleven groepjes liep drastisch op.

Vijftig plussers met nummers 1. Andrew O’Hara 2. Ton de Pie 3. Willy van Kessel

Eenmaal weer in de omgeving van Hoogeveen en met de finish in zicht tekende zich de uitslag af en reden slechts dertig van de zeventig renners over de finish op het Raadhuisplein. Ook hier stond slechts een twintig man publiek die zagen hoe de speaker en de Ronde Miss (Marlika Heufkens) de winnaars van de twee categorieën huldigden.

Winnaars:

Veertig plus:
1. Evert-Jan Veldkamp
2. Heini Koornberg
3. Harko Kievit

Vijftig plus:
1. Andrew O’Hara
2. Ton de Pie
3. Willy van Kessel

Morgen staat de échte Ronde van Drenthe op het programma, om 11,30 uur gaat de Women’s World Tour van start met onder andere Nederlandse toppers als Chantal Blaak, Marrianne Vos en Anja van der Breggen. Om 11,45 gevolgd door de mannen in de Hors Catergorie met o.a Boy van Poppel, Maikel van Zeilaart. De start zal zijn bij het Gemeentehuis in Zuidwolde, rond 15.00 uur zullen de dames finishen op de Alteveerstraat in Hoogeveen gevolgd rond 17.00 uur door de heren.

Net binnen: In verband met de slechte staat van de kasseienstrook in Schoonloo is deze uit de route gehaald. Mocht morgen de windkracht boven de 5.5 uitkomen zullen ook de vier beklimmingen van de Col du Vam vervallen.

YouTube player

Door Henk Boer

Geef een reactie