Hoogeveen – Een mooier affiche kan bijna niet. Zondag treffen Hoogeveen en Alcides elkaar in de eerste klasse F. Een echte kraker tussen de twee gedoodverfde titelkandidaten. Een duel waar met name voor de ploeg uit Meppel de belangen groot zijn. Hoogeveen staat immers vijf verliespunten voor.

Bij een nederlaag van Hoogeveen is er dan ook geen man over boord, maar natuurlijk is men erop gebrand een flink gaat te slaan met de concurrent. De ploeg is gretig en kan niet wachten om de goede eerste seizoenshelft een vervolg te geven. Men wil de ongeslagen status dan ook graag nog wat langer behouden. Een nederlaag zou overigens betekenen dat ook Emmen mogelijk weer terugkomt in de titelrace en laat dat nou de tegenstander van volgende week zijn.

Hoogeveen en Alcides hebben behoorlijk wat overeenkomsten. Beiden willen graag terugkeren in de Hoofdklasse. Men heeft beiden met Nico Haak en Wilko Niemer een ambitieuze trainer. De samenstelling van de selectie vertoont ook overeenkomsten. Er is een goede mix tussen talent en routine.

Een van de routiniers bij Alcides is Dennis Blokzijl. De verdediger is na lang en zwaar blessureleed weer helemaal terug en heeft natuurlijk ook een verleden bij Hoogeveen. Hij speelde twee periodes in het blauwwitte shirt. Als ‘jonkie’ maakt hij in het seizoen 2000-2001 ook het laatste kampioenschap van Hoogeveen mee.

De wedstrijd tegen Alcides is ook het duel tussen de beide topschutters van de eerste klasse. Zowel Marco Hartman als Frank Fokke scoorden tot nu toe dertien keer. Afgelopen zondag liet Hartman in het oefenduel met TVC’28 zien alweer op scherp te staan.

Qua historie is de balans van de wedstrijden die in Hoogeveen werden gespeeld in evenwicht. Beide ploegen stonden elf keer eerder tegenover elkaar. Hiervan wonnen beide ploegen vier duels. Drie keer eindigde het onbeslist. De laatste ontmoeting was op 23 maart 2014. De ploeg uit Meppel won toen met 0-3.

De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur.
Hoogeveen zaterdag speelt om 14.30 uur in Assen de topper tegen LTC.
Foto: fragment uit de wedstrijd Hoogeveen – Alcides uit het seizoen 2013-2014 (foto: Gerjo Stegeman).