HOOGEVEEN – Voor haar leden organiseert de Historische Kring Hoogeveen. Op donderdag 24 februari 2022 om 14.00 uur een kringmiddag (inloop vanaf 13.30 uur). Deze wordt gehouden in theater De Tamboer te Hoogeveen.

Het betreft een evenement dat binnen wordt gehouden en waar minder dan 500 personen aan zullen deelnemen. Daarom dient men als enige maatregel het coronatoegangsbewijs (3-G) te tonen (QR-code).

Ons lid Johann Bisschop geeft een lezing over het ontstaan van blikfabriek Drenthina. Het verhaal begint in de Coöperatieve Stoomzuivelfabriek aan de Alteveerstraat, maar laat ook de relatie met conservenfabriek Lucas Aardenburg zien. Ingezoomd wordt ook op de sociale kant van het bedrijf waar van alles voor haar werknemers werd georganiseerd. Denk aan de Blikblaozers, de knutselclub, de jeugdkampen. De droppings en auto-oriëntatieritten, de wandelclub en de feestavonden in Royal, de voorloper van de Tamboer. Ook wordt ingezoomd op de opleidingen die het bedrijf organiseerde voor haar werknemers. Kortom, een puur Hoogeveens onderwerp op basis van zijn boek.

Consumptiebonnen
Als u iets wilt drinken tijdens deze middag dan kunnen de consumpties alleen per pin worden betaald. Of met consumptiebonnen die u nog in uw bezit heeft. Er worden geen bonnen verkocht.

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: