Markt op de verlengde Kerkstraat.
Markt op de verlengde Kerkstraat.

HOOGEVEEN – De Historische Kring Hoogeveen houdt ook in 2020 een kringmiddag, omdat veel mensen ‘s avonds de deur liever niet meer uitgaan. Ook een goede gelegenheid voor de leden die verder weg wonen. De kringmiddag wordt gehouden op woensdag 19 februari 2020 om 14.00 uur in de Passagezaal van theater De Tamboer in Hoogeveen.

Cor Koopmans laat u deze middag zien dat er in de loop der tijden veel is veranderd in Hoogeveen. Er zullen beelden worden getoond die niet in eerdere presentaties van hem voorkomen. Deze keer komt niet alleen de Hoofdstraat aan bod, maar krijgen vooral enkele zijstraten daarvan aandacht. Wat denkt u van de gebouwen en huizen aan de Kerkstraat en de Van Echtenstraat? Daar was en is nogal wat bedrijvigheid, waarover genoeg te vertellen is.

Veel oude beelden passeren de revue, maar ook ziet u veel van wat er allemaal is opgeknapt. Er worden niet alleen afbeeldingen vertoond, maar ook filmpjes over de middenstand van de Kerkstraat en van de markt die daar vroeger was. We hopen dat u zult genieten van een mooie middag waarin we met elkaar weer even teruggaan naar het verleden van Hoogeveen.

Geef een reactie