Letterlijk een steentje bijdragen
Hoogeveen – Woensdag 10 december beschildert wethouder Erik Giethoorn om 13.00 uur een kei in Theater De Tamboer. Hiermee opent hij het project Serious Request ARTstone, een initiatief van de Hoogeveense kunstschilder Geert Oldenbeuving. Van woensdag 10 tot en met maandag 22 december ligt De Tamboer vol met 1000 keien. Iedere dag zijn er tussen 16.00 en 20.00 uur een aantal kunstenaars aanwezig die de stenen tot unieke kunstwerkjes beschilderen. Publiek kan letterlijk een steentje bijdragen aan Serious Request door een kei te kopen voor € 5,-. Ook in Punt H komen beschilderde stenen te liggen voor de verkoop. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel. Meer dan 20 kunstenaars verlenen hun medewerking aan de actie. Meer informatie op www.detamboer.nl. Van 18 t/m 24 december organiseren 3FM en het Rode Kruis voor de elfde keer Serious Request, de inzamelingsactie waarbij steeds aandacht wordt gevraagd voor een stille ramp

Stille ramp

Ieder jaar zamelt Serious Request geld in voor een andere groep hulpbehoevenden. In 2014 is het thema Hands off our girls en wordt er aandacht gevraagd voor slachtoffers van seksueel geweld in conflicten. Deze stille ramp beschadigt jaarlijkse miljoenen vrouwen en meisjes. Van 18 tot en met 24 december sluiten drie 3FM DJ’s zich op in het Glazen Huis, dat dit jaar in Haarlem staat.

Kunstenaars
Binnen korte tijd kreeg Geert Oldenbeuving een groep enthousiaste kunstschilders uit Hoogeveen en omgeving op de been. De kunstenaars die hun medewerking verlenen aan dit initiatief zijn Erik Zwezerijnen, Femke Heutink, Inge Zwetheul, Zwaantje ten Have, Theun Krikke, Elvira Dik, Gerard van de Weerd, Gijs Kos, Grietje van Keimpema, Bernd van der Haar, Aulien Tigelaar, Karin Leentjes, Marijn Boerstra, Loes van Dijk, Andies Middelbos, Ineke Post, Aukje Wemer, Bea Broekman, Ivo Winnubst, Sjoerd Kok, Anita Zwart, Delia Bremer, Niesje Metselaar, Patty Aalbersberg, Bertus ten Hoor, Pouwlien A-Tjak, en Jolanda Leurink.

Door Henk Boer

Geef een reactie