HOOGEVEEN – Niet wetende dat het in de maand maart de temperaturen ruim onder 0 uit zouden komen. Laat staan ook nog eens op natuurijs schaatsen! Regelden de Kinderactiviteiten DES – Gebouw in januari een kunstijsbaan voor twee en drie maart.

Foto: © 2018 de Hoogevener

Met enkele steun van onder ander de Smederijen van Hoogeveen. En met inzet van veel vrijwilligers. Werd er afgelopen weekend in de wijk Tuindorp aan de Tamboerlaan een tijdelijke kunstijsbaan geopend. Met een schaats oppervlakte van 25 vier kante meter. Waar op afgelopen weekend volop geschaatst werd door zo’n 200 kids met volop ijs plezier. Met de soep en zopie, die verkocht werd door de vrijwilligers, om zo weer op temperatuur te komen. Met op zaterdagavond een kinderdisco van 18.30 tot 20.30.

Afspraak was dat de ijsbaan alleen op vrijdag en zaterdag geopend zou zijn. Het idee werd geboren om de zondag erbij te doen met toestemming. En zo de schaats vreugd met een dag te verlengen. En met de veiligheid voor de kinderen, met de verwachte dooi op zondag. Was het een weekend van genieten voor ouders en kind, En met een  grote saamhorigheid in de beurt!

Begin januari werd er ook al een tijdelijke kunstijsbaan van 2 dagen geopend in de wijk de Erflanden. Door de Activiteiten Commissie Erflanden (ACE) Met toen een officiële openingshandeling van oud schaatser Jan Bols. Met toen ook al een knipoog naar een de echte kunstijsbaan in Hoogeveen.

Foto: © 2018 de Hoogevener
Foto: © 2018 de Hoogevener
Foto: © 2018 de Hoogevener
Foto: © 2018 de Hoogevener
Foto: © 2018 de Hoogevener

Door Henk Boer

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: