Hoogeveen – Op zaterdag 20 mei was het zover.  Het eerste lustrum van Kunstwark in ’t Park. Voor de vijfde keer werd hét amateurkunstfestival van Hoogeveen gehouden in en rond het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos. Het festival werd om 11 uur geopend door Bert Heerink, de leadzanger van onder andere Vandenberg en het Pink Floyd Project.

Bert Heerink had zelf ook nog een stand waar hij zijn schilderkunsten toonde en uitleg gaf aan het publiek. Ook het schildersgroepje van het Jannes van der Sleedenhuis deed mee, terwijl kinderen elders hun hart konden ophalen in de schilderkunst. En er waren mensen uit het AZC  aan het kleden knopen; ze maakten ware kunststukken.

Verder traden op: Inge Tibben, zangeres van Franse chansons, met begeleiding van een accordeoniste, leerlingen van Scala Hoogeveen en Circustheater Easy. Het festival duurde tot 16 uur.

Net als de voorgaande edities van Kunstwark in ’t Park was ook dit jaar het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos de locatie van deze amateurkunstmarkt. Kunstwark in ‘t Park biedt (amateur)kunstenaars uit Hoogeveen en omstreken de mogelijkheid zich te presenteren in de kunstdisciplines beeld, dans, muziek en taal. Bij Kunstwark in ‘t park konden de bezoekers kennis maken met zoveel mogelijk verschillende kunstvormen. De organisatie blijft op zoek naar amateurkunstenaars die hun kunst graag aan andere willen laten zien.

Geef een reactie