Emmen/Hoogeveen – zaterdag 20 juni waren de junioren C en D van HAC’63 naar Emmen afgereisd om daar de laatste punten binnen te halen voor de competitie. De junioren van HAC’63 hebben weer een aantal mooie prestaties geleverd en daarbij zijn weer een aantal records gesneuveld.

Met een puntentotaal van 7705 zijn de junioren van HAC’63 als achtste geëindigd in de poule. 2606 daarvan hebben ze in de laatste wedstrijd verdiend. Dit is best knap aangezien het team van HAC’63 slechts uit twee personen bestond. Namelijk Sander Baas en Yohannes Wedzinga. Hoewel Sander zelf misschien niet helemaal tevreden zal zijn over zijn prestatie op het onderdeel discuswerpen kan hij wel met een goed gevoel terug kijken op het onderdeel kogelstoten. Een stoot van 10.22 betekend weleens waar niet dat hij een nieuw persoonlijk record heeft gestoten, maar wel dat zijn stoot van vorige week geen uitschieter was en dat hij makkelijk over die 10 meter kan stoten. Yohannes liep de 100 meter in 13 seconden, een tijd waarmee hij vierde in totaal werd. En op het onderdeel verspringen sprong Yohannes een nieuw persoonlijk record door 3 centimeter verder te springen.

Ook de meisjes junioren C zijn als achtste geëindigd in de poule, zij hadden hier echter aanzienlijk meer punten voor nodig. Een puntentotaal van 14190 is een totaal waar de meiden trots op kunnen wezen. Ze zijn ook van alle teams van HAC’63 het team dat het hoogste is geëindigd in de landelijke ranking. Deze wedstrijd werden de meeste punten verdiend op de 4×80 estafette. Op dit onderdeel waren de dames dan ook eerste in de series en tweede overall. De tijd van 44.31 betekend zelfs dat de dames een nieuw clubrecord hebben gelopen. Rebekka Jonkman verbeterde haar persoonlijk record op het onderdeel kogelstoten en won daarmee behoorlijk wat punten. Ook Annemarijn Reinders had een nieuw persoonlijk record behaald. Een worp van 18.24 op het onderdeel speerwerpen betekende een verbetering van twee meter op het onderdeel speerwerpen. En daar blijft het niet bij want op de 1000 meter heeft Iris Velting haar persoonlijk record verbeterd.

De jongens junioren D eindigde met 8952 punten op de zesde plaats in de poule. En ook deze wedstrijd zijn er door de jongens weer een aantal mooie prestaties neergezet. Zo heeft Wilbert Knol nadat hij vorige keer zijn persoonlijk record op de 1000 meter had verbeterd, zijn tijd dit keer echt heel scherp neergezet door er nog eens zes seconden van af te lopen. Marco Baas verbeterde daarnaast zijn persoonlijk record op het onderdeel kogelstoten. En dat zijn niet de enige persoonlijke records die door de jongens D verbroken zijn, want ook Sylvan ten Cate sprong een nieuw persoonlijk record op hoogspringen.

Samantha Vondeling en Nikita Heuvelman hielden de eer van HAC’63 hoog bij de meisjes junioren D. de meisjes D hebben in twee wedstrijden tijd 3034 punten behaald. Ten opzichte van de vorige wedstrijd liep Samantha aanzienlijk sneller op de 60 meter sprint. Ze behaalde zelfs een nieuw persoonlijk record op de 60 meter sprint in deze wedstrijd. Nikita Heuvelman deed de vorige wedstrijd mee in de categorie meisjes C, maar deze wedstrijd deed ze mee in haar eigen leeftijdsgroep. Vorige keer liep ze alleen de 1000 meter en ook deze keer stond ze weer aan de start. Ten opzichte van de vorige keer liep Nikita sterker en was ze 4 seconden sneller dan de vorige wedstrijd.

Door Henk Boer

Geef een reactie