Hoogeveen – De renovatie van winkelcentrum Grote Beer en de nieuwbouw van het Jannes van der Sleedenhuis op de plek van de oude Magneet vormen het sluitstuk van het wijkontwikkelingsplan Krakeel, dat ongeveer vijftien jaar heeft gelopen. De renovatie van de Grote Beer is afgerond en de bouw van het woonservicegebouw is begin maart begonnen. De officiële start was vorige week donderdag.

winkelcentrum-grotebeer

Heropening winkelcentrum
Zaterdag 9 mei is de feestelijke heropening van winkelcentrum de Grote Beer. Het oude gedeelte van het winkelcentrum is gesloopt en er is nieuwbouw voor teruggekomen. Gevels van bestaande winkelpanden zijn aangepast en het parkeerterrein is grotendeels aangelegd. Als het woonservicegebouw ook klaar is, kunnen de laatste werkzaamheden, waaronder het leggen van de definitieve bestrating, worden uitgevoerd.

Woonservicegebouw
Op de plaats van het vroegere wijkgebouw De Magneet stond komt het nieuwe woonservicegebouw. Dit complex bestaat uit 18 aanleunappartementen, 36 zorgeenheden, 3 kortdurende opnameplaatsen voor het Jannes van der Sleedenhuis en een Lidl supermarkt van ongeveer 1600 m2. Naar verwachting wordt het woonservicegebouw in september 2016 opgeleverd. Rond de zomervakantie volgend jaar gaat de Lidl de nieuwe winkel inrichten en worden de parkeerplaatsen aangelegd. Omwonenden en belangstellenden worden van de bouwvorderingen op de hoogte gehouden.

Foto: Gerrit Boer

Door Henk Boer

Geef een reactie