Hoogeveen – De laatste Testloop voor de Cascaderun vond plaats op zondagochtend 2 april vanaf 10.15 uur voor de 10 mijl en vanaf 11.00 uur voor de 5 mijl. Gestart werd er vanaf het gemeentehuis in Hoogeveen, Raadhuisplein 1 in Hoogeveen. De lopers gingen over de originele parcoursen van de Cascaderun.

Er werden gestart in groepjes op basis van de verwachte eindtijd, zodat iedereen in zijn of haar eigen tempo kon lopen. Ook de G-lopers kregen een plaats in de Testloop. De groepjes werden geleid door ervaren hazen. Er liepen ook twee bezemhazen achteraan de groepen, zodat niemand alleen achterbleef. Na afloop ging iedereen met zijn allen op de groepsfoto.

Epilepsie en de Cascaderun lopen.
Bij de start trof onze verslaggever ook vader André en zoon Berry die samen komende zondag de Cascaderun lopen. Berry is epilepsiepatiënt. Het duo vertelde in een interview aan onze verslaggever dat zij al eerder samen aan dergelijke evenementen hebben meegedaan, zoals de Meppelrun, de Bikkelloop van Zuidwolde en de Erflandenrun en aanstaande zondag dus weer de Cascaderun.

Nadat ze van start gingen ging het halververwege helaas mis. Bij de fietsbrug in de Erflanden stopte Berry na 3.5 kilometer met lopen en kreeg een epilepsieaanval. Vader André kreeg onmiddellijk hulp van een van de lopers uit een van de groepen, van Iris Dahler huisarts in Noordscheschut. Ze gaf zelfs haar Testloop op om bij Berry te blijven. Vader André’s reactie: “beter nu één aanval dan volgende week tijdens de Cascaderun.” Ook langs deze weg wil hij iedereen bedanken voor de hulp en snelle inzet.

Geef een reactie