(C) eigen foto's

HOOGEVEEN- Oprichter en eigenaar Rob Pot van Lachyoga Drenthe uit Hoogeveen sponsort sinds vorige week Koopman op pad met Roelof Koopman, Peter Aalders en Henk Boer.

Foto: André Weima

De goedlachse Pot kan zich prima vinden in de manier waarop Koopman op pad zich profileert met een wekelijkse video rubriek over onderwerpen die spelen in Hoogeveen en omgeving die elke zaterdag rond 19.00 uur online komt via onder meer www.koopmanoppad.nl.

Met een lach en een stuk humor weet Roelof Koopman hoe hij op ludieke wijze zijn ‘slachtoffers’ moet benaderen. Inmiddels is Rob Pot 8 jaar gecertificeerd lachyoga-docent. Hij is gespecialiseerd in lachyoga voor kinderen, ouderen in bejaarden-,verzorgingshuis, particulieren en ook geeft hij presentaties voor bedrijven. Vaak wordt lachen geassocieerd met moppen tappen of het maken van een grap, dat is absoluut niet zo volgens Pot. ‘Lachyoga is lachen zonder reden’.

Ook al ben je in mineur, chagrijnig, verdrietig, er komt altijd weer een moment dat er gelachen kan worden. Het maakt een stofje vrij, endorfine, een geluks-hormoon, dat maakt je blij, vrolijk enzovoort. We zeggen vaak dat lachen gezond is. Wat niet iedereen weet, is dat dit ook wetenschappelijk bewezen is. Naast fysieke voordelen heeft lachen ook sociale voordelen. Het versterkt het groepsgevoel, waardoor het bijvoorbeeld succesvol ingezet kan worden bij pestgedrag. Ook wetenschappelijk bewezen is, is dat mensen met kanker veel baat hebben bij Lachyoga. www.lachyogadrenthe.nl.

Geef een reactie