Onderwijs

Landelijk unieke thbo-opleiding bestaat twintig jaar

Drenthe College viert feest ASSEN – De landelijk unieke thbo-opleiding van Drenthe College Assen bestaat sinds augustus twintig jaar. De opleiding is uniek in Nederland. Alle reden voor een feestje dus.

Foto: Drenthe College Assen ©

Het is de combinatie van havo en mbo-vakken, die uniek is. Studenten volgen de mbo-opleiding Welzijn niveau 4, Onderwijsassistent of Maatschappelijke Zorg. Daarnaast doen ze havo-examen in tenminste drie van de volgende vakken: Nederlands, Engels, biologie, aardrijkskunde of geschiedenis.

Drenthe College bereidt haar studenten daarmee goed voor op een hbo-vervolgstudie. Onderzoek wijst namelijk uit dat studenten met een thbo-achtergond meer kans hebben om een hbo-opleiding succesvol af te ronden.

Thbo staat voor Toeleiding Hoger Beroeps Onderwijs. Deze opleiding is vooral aantrekkelijk als je al weet, dat je graag naar bijvoorbeeld Pabo of Social Work wilt doorstromen. De studenten bouwen praktijkervaring op en zijn theoretisch goed geschoold. Deze combinatie maakt hen kansrijk in het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast kunnen ze met de behaalde arbeidskwalificatie na drie jaar aan het werk.

Ook leerlingen met een overgangsbewijs van havo-3 naar havo-4 en leerlingen uit de havo-bovenbouw zich aanmelden voor thbo. Voor vakken die ze hebben afgesloten met een havo-examen krijgen ze vrijstelling.

Op donderdag 4 oktober zijn de huidige en voormalige studenten en docenten en ouders welkom om het jubileum te vieren. Ook decanen van de toeleverende scholen en relaties van de werkvelden zijn uitgenodigd. Tijdens deze feestelijke middag van 15.00 tot 18.00 uur kan iedereen genieten van de leerzame en humoristische lezing ‘Pijnlijke Contacten’ van filosoof Ronald Hünneman uit Haren.

Aanmeldingen via m.vanveen@drenthecolege.nl.

Geef een reactie