Tekst en foto’s: Sieberen Voordewind
Hoogeveen – Op zaterdag 5 en zondag 6 mei is er bij de KC Hoogeveen aan de Achteromsedijk 8F, de landelijke Agility wedstrijd. De behendigheidswedstrijd die op beide dagen vanaf half 10 gehouden worden, zijn bestemd voor alle hondenrassen.

De parcoursen die de honden tijdens dit tweedaagse evenement moet afleggen, gaan van makkelijk naar moeilijk, van de 1e graad naar de 2e graad en uiteindelijk naar de 3e graad, waarna aan het eind van elke ronde de prijzen worden uitgereikt. Tijdens dit evenement kunnen deelnemers punten behalen voor het Nederlands Kampioenschap en uiteindelijk voor het Wereld Kampioenschap. Ook niet leden van de KC Hoogeveen kunnen aan dit evenement deelnemen maar zij moeten van te voren wel een startlicentie aanvragen bij de Raad van Beheer Nederland FCI. Het is voor deelnemers mogelijk om in een tent, caravan of camper bij de Kynologen Club te overnachten.

Foto: Winnaars 1e graad: 4e: Danique Lagerwaard uit Hoogeveen, 3e: Lenie Henrion Verpoorten, 2e: Geertje Jalving en 1e: Jessica Peperkamp.


[smoothslider id=’1′]

Geef een reactie